Mikołaj
Członkowie TPZN
Gaduła

Legitymacja: TPZN nr 020
Zainteresowania: Literatura numizmatyczna, średniowiecze
|
 |
« : 09 Lipiec 2008, 16:14:58 » |
|
Dziś przeczytane: Hrabia, słynny gawędziarz opowiada wśród grona przyjaciół jedną zeswoich licznych przygód. - Sarna, którą upolowałem była wielka i ciężka, wokół nikogo nie było, więc musiałem sam sobie z nią poradzić. Zarzuciłem jedną nogę sarny na lewe ramię, drugą na prawe... W tym momencie hrabia został zawołany przez służącego do pilnego telefonu. Po chwili wraca i pyta: - Na czym to ja skończyłem? - Jedna noga na prawe ramię, druga noga na lewe ramię... - podpowiada chór przyjaciół. - A, już wiem - przypomina sobie hrabia - ach te Rosjanki, cóż to były za kobiety!!!
Hrabia z Janem pojechali na polowanie. Po drodze na rozgrzewkę wypili strzemiennego. Widzą jelenia. Hrabia wypalił i nie trafił. No to wypili jeszcze raz. Znów widzą jelenia. Hrabia znów wypalił i nie trafił. Znowu wypili. Jadą dalej i widzą jelenia. - Hrabio, może teraz ja spróbuję? - Dobrze Janie. Jan strzelił i jeleń padł. - Jak to zrobiłeś? - Trzeba celować w środek stada.
Pewien bardzo oszczędny w słowach arystokrata zatrudnił nowego lokaja. Obejmując obowiązki sługa otrzymał od pana szczegółowe instrukcje: - Kiedy wołam "Kąpiel!", potrzebna mi woda, mydło, ręczniki, płaszcz kąpielowy, szlafrok, świeża bielizna, ubranie, herbata i gazeta. Kiedy wołam "śniadanie!", mam dostać kawę, mleko, cukier, jajka, szynkę, masło i gazetę, a krzesło trzeba przysunąć do kominka. Lokaj skinął głową na znak, że zrozumiał. Jeszcze tego samego wieczora arystokracie robi się niedobrze i woła: - Lekarza! Po stosunkowo niedługim czasie zdyszany lokaj wraca do swego pana i z dumą w głosie oświadcza: - Myślę że będzie pan ze mnie zadowolony, milordzie. W przedsionku czeka już wybitny internista, chirurg, dentysta, ksiądz, notariusz i adwokat z dwoma świadkami. Na podjeździe stoi karawan, a w grobowcu rodzinnym czterech robotników wybiera ziemię pod trumnę!
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Mikołaj
TPZN nr 20
|
|
|
nabializm
Triumwirat TPZN
Gaduła
 Poland
Legitymacja: TPZN nr 005
Zainteresowania: Cesarstwo Rzymskie III/IV wiek
|
dobre dobre z tym hrabią Mówi hrabia do lokaja: - zasłałem łóżko Lokaj: - to bardzo dobrze  hrabia: - oj niebałdzo
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bobi68
Stały bywalec

Poland
Legitymacja: TPZN nr 031
Zainteresowania: Cesarstwo Rzymskie - Konstantyn I z synami, monety groszowe w historii Polski
|
Wraca hrabia po dłuższej nieobecności i pyta Jana: - gdzie hrabina? Na to Jan : Zabawia się w sypialni z baronem. Janie, podaj szablę - rozkazuje hrabia, po czym wchodzi do sypialni. Za drzwiami słychać świst szabli i rozdzierający krzyk. Po chwili wychodzi hrabia, wyciera szablę z krwi i mówi: - Janie, dla barona bandaże, dla hrabiny korkociąg!
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam,Robert TPZN 031
|
|
|
rara_avis
Członkowie TPZN
Gaduła
 Poland
Legitymacja: TPZN nr 044
Stowarzyszenie: PTN o/Siedlce
Zainteresowania: PRL, II RP, GG,
Zbierajmy monety, tak wiele piekna w sobie kryją
|
We dworze płacz i lament - zmarło się małżonce Lorda Winstona Fitzpatricka III. Lord Winston mówi do Johna: - Wystaw otwartą trumnę na zewnątrz niech lud się z nią pożegna! John jak mu kazano tak zrobił... Mija kilka dni - John już lekko zaniepokojony zwraca się do Lorda Winstona: - Jaśnie Panie może damy już nieboszczce odpocząć?! Lord jednak stanowczo odmawia. Mija dobry tydzień - wokół już lekko czuć, że małżonka dalej wystawiona, więc John już zdecydowanie: - Lordzie! Tak nie można! Lord jednak dalej się nie zgadza. W końcu po kilku dniach John już błagalnie: - Wielmożny Panie, przecież już na zewnątrz wytrzymać nie można! Pochowajmy Pańską małżonkę! Na co Lord markotnie: - Cholera, a tak się dobrze lisy strzelało!
|
|
|
|
|
|
Tylko monety, nie błyskotki. Tylko POLSKA i ziemie z nią związane. Prezes TPZN w stanie spoczynku TPZN 044 WBCC 516
|
|
|
milus
Stały bywalec

Poland
Zainteresowania: II RP
|
Hrabia wraca do swojego pałacu. Na środku salonu zauważa g*wno i woła: -Janie! -Ja też nie.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, milus- Dziewczyny lubią brąz... a ja srebro i złoto 
|
|
|
|