eMTi
Członkowie TPZN
Stały bywalec
 Poland
Legitymacja: TPZN nr 042
Zainteresowania: Boratynki, Monety Islandii
Boratynka litewska 1665 - Wilno
|
Było już i to Twojego autorstwa. Też mi się podoba, ale nie musisz tyle razy tego powtarzać.  a ja dostałem takie cuś na gg  Ubawiło mnie niesamowicie: >> > > Polska armia leci do Afganistanu. >> > > Na pokład samolotu odlatującego z Warszawy wchodzą żołnierze z >> kapitanem. >> > > Samolot startuje, kapitan zauważa smutek i łzy w oczach żołnierzy. >> Gdy >> > > samolot był w powietrzu dłuższą chwilę kapitan myśli sobie - >> Kurwa >> > > rozklejają mi się, z takich >> > > żołnierzy nie będzie pożytku. >> > > Kapitan wiec postanawia ich umotywować i krzyczy >> > > - Żołnierze w Afganistanie albo my ich, albo oni nas! Daje, kurwa, >> 100 >> > > dolarów za każdą głowę Afgana! >> > > > Wtem w oczach żołnierzy pokazuje się radość, ekstaza i chęć >> walki... >> > > > Zaczynają wznosić wojenne okrzyki i razem się nakręcać. Samolot >> powoli >> > > > zniża się do lądowania a żołnierze drą się jak zwierzęta, w >> oczach >> amok. >> > > Kapitan coś tam do nich jeszcze krzyczy, ale oni już nie słuchają, >> chcą >> >> > > krwi. Tylna cześć samolotu się otwiera, żołnierze wylatują jak >> rakiety >> i w >> > > pizdu poszli w pola... Kapitan myśli: - Co to kurwa było? >> > > > Po godzinie wracają, worki pełne głów na bagnetach głowy. >> > > Kapitan aż przysiadł... >> > > Po chwili krzyczy: >> > > - Co wyście, kurwa, narobili !!! >> > > A żołnierze: - Ale panie kapitanie sam pan mówił 100 za >> głowę.... >> > > > Kapitan spuścił głowę i wyszeptał >> > > > - Ale to przecież było tylko, kurwa, międzylądowanie w >> Krakowie...
|
|
|
|
|
|
TPZN nr 042 Pozdrawiam, Mateusz
|
|
|
rara_avis
Członkowie TPZN
Gaduła
 Poland
Legitymacja: TPZN nr 044
Stowarzyszenie: PTN o/Siedlce
Zainteresowania: PRL, II RP, GG,
Zbierajmy monety, tak wiele piekna w sobie kryją
|
Faktycznie, ach ta pamięć. Wcześniej dostałem na gg, a dziś na maila, a że niezły to postanowiłem się podzielić, zapominając że już to kiedyś było.
|
|
|
|
|
|
Tylko monety, nie błyskotki. Tylko POLSKA i ziemie z nią związane. Prezes TPZN w stanie spoczynku TPZN 044 WBCC 516
|
|
|
petroniusz15
Członkowie TPZN
Gaduła
 Poland
Legitymacja: TPZN nr 052
tam dom twój gdzie serce twoje
|
czym sie różni cichodajka w polsce i chinach? w Polsce mówi - zrobie ci loda jak kupisz mi dżinsy w Chinach: kup mi loda , a zrobię ci dżinsy 
|
|
|
|
|
|
pomorze średniowieczne z krzyżactwem , polska królewska , prl obiegowe, IIrp obiegowe członek TPZN nr 52
|
|
|
petroniusz15
Członkowie TPZN
Gaduła
 Poland
|
Mama pyta swego synka: - Kaziu, jak się czujesz w szkole? - Jak na komisariacie: ciągle mnie wypytują, a ja o niczym nie wiem 
|
|
|
|
|
|
pomorze średniowieczne z krzyżactwem , polska królewska , prl obiegowe, IIrp obiegowe członek TPZN nr 52
|
|
|
petroniusz15
Członkowie TPZN
Gaduła
 Poland
|
Kto stworzył kobiety? - 5 facetów: stolarz, hydraulik, malarz , architekt, oraz ślusarz ,ale i tak spieprzyli robotę. Stolarz: bo zrobił nogi, które ciągle się rozkładają na boki, Malarz: bo trzeba poprawiać codziennie tapetę, hydraulik: bo cieknie co miesiąc, a architekt... bo zbudował szambo koło placu zabaw ! - ślusarz zrobił zamek, do którego pasuje każdy klucz 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
petroniusz15
Członkowie TPZN
Gaduła
 Poland
|
Komarzyca wracała z nocnej eskapady. Nalatała się o wiele więcej niż zwykle, więc marzyła tylko o drzemce i spokojnym strawieniu krwistej kolacji... Kornik pracował od kilku godzin w swojej drewutni. Miał sporo zleceń i zaczął drążyć jeszcze w nocy , żeby zdążyć z zamówieniami.Zrobił sobie przerwę na rozprostowanie zmęczonych odnóży. Od kilku dni miał w głowie dziwną pustkę i zastanawiał się , czy nie spotkać kumpli korników i nie zalać porządnie robaka.Nagle stanął jak wryty . Drogą kroczyła ponętna komarzyca która przystanęła i z uznaniem omiotła wzrokiem muskularne ciało kornika... - Bzzzz... - szepnęła komarzyca - Bezy bezy... - wyjąkał kornik. Tak się zakochali od pierwszego bzyknięcia. Romans musiał stać się głośny na prowincjonalnej łące. Owadzia plotka rozprzestrzenia się z szybkością pasikonika i choć żyje krótko jak jętka jednodniówka, potrafi dotrzeć do ucha każdego zainteresowanego. Nic nie pomagały awantury i grożby bo kto to widział komarzycę i kornika, same kłopoty z tego będą .Skororo młodzi nie potrafili bez siebie żyć , rodziny same postanowiły uciąć sprawie łeb. Skazani na banicję nie rozumieli , dlaczego wszyscy byli przeciwko tej miłości - szalonej namiętnej, cudownie słodkiej. światło zrozumienia spłynęło nagle , kiedy pewnego chłodnego popołudnia komarzyca powiła dziecię. Rodzice długo pochylali się w milczeniu nad kolebką , nie wiedząc jak skomentować zaskakującą zawartość zawiniątka . Wreszcie odezwał sie kornik:
- BIEDNE MALEŃSTWO, NA CAŁYM TYM PODŁYM ŚWIECIE TYLKO MAMA I TATA BĘDĄ CIĘ KOCHAĆ...
Z koronkowego becika wyglądał z zaciekawieniem mały, złośliwooki KOMORNIK...!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
petroniusz15
Członkowie TPZN
Gaduła
 Poland
|
zachodzi klient do restauracji w PRL , zamawia obiad w czasie konsumpcji zupy wyławia włos i wrzeszczy : kelner!!!!!! kelner niespiesznie podchodzi i grzecznie pyta : czego !? w zupie pływa włos!!! , a co , za te pieniądze chciał pan dostać zara całą perukie?! na drugi dziejn zachodzi klient znów do rzeczonej restauracji i zamawia tym razem drugie danie całkiem smaczne było , ale w pewnym momencie natrafia na guzik i znów woła kelnera po dłuższej chwili pojawia sie uf i znowu grzecznie pyta : czego?! panie , co jest do jasnej cholery , w daniu jest guzik!!! oj , panie !!! , za te pieniądze chciał pan otrzymac cały garnitur!!!!?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
petroniusz15
Członkowie TPZN
Gaduła
 Poland
|
Był sobie facet, który nienawidził swojej teściowej. Tak go baba wkurzała, że postanowił ja zabić. W tym celu udał się do sklepu zoologicznego po trutkę dla szczurów. W sklepie miły pan sprzedawca doradził biednemu facetowi coś lepszego na zgładzenie teściowej: - "Jak chce pan się skutecznie pozbyć teściowej to niech kupi pan te 2 pelikany. Wystarczy powiedzieć słowo: "NA... " a one już zrobią swoje". Facet kupił pelikany i zawiózł je do domu. Tam chcąc sprawdzić jak one "działają" postanowił zrobić próbę. Powiedział: " NA fotel!" Pelikany rzuciły się na fotel i całego rozbebeszyły i pożarły. Uradowany i zszokowany facet powiedział: " Na stół!" Pelikany rzuciły się na stół - zostały tylko po nim trociny. Nagle do pokoju wpada teściowa i z szokowanym tonem mówi: " Zbyszek!? NA CHUJ CI TE PELIKANY!!???=
|
|
|
|
|
|
|
|
|
petroniusz15
Członkowie TPZN
Gaduła
 Poland
|
Klient w restauracji, za dawnego PRL, głośno woła: - Kelner!! Kelner! W zupie pływa mucha! Kelner podbiega szybko i mówi temu klientu na ucho: - Ależ proszę szacownego pana, troszku ciszej. Bo jak szacowny pan będziesz tak krzyczał to pozostała klyentela będzie też chciała mieć mięso w zupie!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
petroniusz15
Członkowie TPZN
Gaduła
 Poland
|
Marynarz jest 10 miesięcy na morzu, a tylko dwa w domu. - Jak ty to wytrzymujesz? pyta żonę marynarza jej przyjaciółka. - Wiesz, da się wytrzymać - dwa miesiące jakoś przelecą!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
petroniusz15
Członkowie TPZN
Gaduła
 Poland
|
1. Idź na Google Mapy. 2. Daj "Pokaż trasę". 3. Napisz Japan jako miejsce początkowe. 4. Napisz China jako cel. 5. Idź na 43 punkt twojej drogi, a jak się zaśmiejesz, poślij to dalej, żeby inni mogli się pośmiać ! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tajniak
|
Trasa pomiędzy stanami zjednoczonymi i Japonią jest też niezła. Punkt 27 i 42. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DagonX
Członkowie TPZN
Stały bywalec

Legitymacja: TPZN nr 047
Stowarzyszenie: PTN Oddział w Łodzi
Zainteresowania: Monety średniowieczne
|
1. Idź na Google Mapy. 2. Daj "Pokaż trasę". 3. Napisz Japan jako miejsce początkowe. 4. Napisz China jako cel. 5. Idź na 43 punkt twojej drogi, a jak się zaśmiejesz, poślij to dalej, żeby inni mogli się pośmiać !  Trasa pomiędzy stanami zjednoczonymi i Japonią jest też niezła. Punkt 27 i 42.  Bo to są plany wycieczek dla tych bardziej ambitnych 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rubinowakrew
Gaduła

Poland
Zainteresowania: Drobnica Zygmunta III Wazy
|
Za to Poland - USA nie da się wytyczyć. To pewnie przez przymus posiadania wizy ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Prankster
Administrator
Stały bywalec