Witam grono koleżeńskie,
zbliża się termin zakończenia prac nad nowym wydaniem katalogowej części pracy poświęconej boratynkom. Tym razem ilość skatalogowanych odmian wyniesie grubo ponad 1000 odmian plus jeszcze bicia berzońskie i lisiankowskie jako taki mały bonus. Zastosowałem nowy sposób pokazania opisów elementów stempli, niektóre mennice i roczniki zostały wywrócone do góry nogami, część monet została pokazana na lepszych zdjęciach.
Dla lepszego oglądu, czego można się spodziewać załączyłem dużo zdjęć z przykładowych stron. Aktualnie książka jest na etapie korekty z mojej strony, a następnie pójdzie jeszcze do jednego korektora. Wbrew pozorom to bardzo ciężki etap przed wypuszczeniem do druku. Książka powinna być gotowa w drugiej połowie września jeśli nie będzie opóźnień ze strony drukarni. Oficjalna premiera stacjonarna planowana jest na giełdzie w hali na Bielanach w Warszawie 8 października, czego sobie i innym życzę i tego terminu będziemy się ze współautorem trzymać.
Dane techniczne:
Format B5,
nakład 500 szt
papier kreda błysk 130g,
okładka twarda,
ilość stron ~488 w zależności od wyników korekty może się zmienić o +-4 strony.
Cena 390 zł.
Zważywszy na ogrom prac wykończeniowych, który mnie czeka przez najbliższy tydzień, mogę nie być w stanie na bieżąco odpowiadać na zapytania. Dyskusję na temat samych boratynek i zmian pragnę zachować na termin już po wydaniu dzieła.
Nagłówki ustawię na nowo dopiero po ostatecznej korekcie (robi się to ręcznie za każdym razem po każdym przeskoku o 1 stronę, a ustawienia sekcji nie zawsze działają jak należy).
PS. Książki nie składam w Wordzie, więc mam więcej roboty ze składem i poprawkami:)