rara_avis
Członkowie TPZN
Gaduła
 Poland
Legitymacja: TPZN nr 044
Stowarzyszenie: PTN o/Siedlce
Zainteresowania: PRL, II RP, GG,
Zbierajmy monety, tak wiele piekna w sobie kryją
|
 |
« : 21 Marzec 2011, 23:55:47 » |
|
Koledzy niedawno ukazał się BI TPZN 1/2011, a jużchciałbym was prosić o nadsyłanie materiałów do kolejnego numeru. Chciałbym mieć troszkę więcej czasu na skład niż ostatnio Kilku z kolegów zadeklarowało się do napisania tekstów, a więc czekam.
|
|
|
|
|
|
Tylko monety, nie błyskotki. Tylko POLSKA i ziemie z nią związane. Prezes TPZN w stanie spoczynku TPZN 044 WBCC 516
|
|
|
DagonX
Członkowie TPZN
Stały bywalec

Legitymacja: TPZN nr 047
Stowarzyszenie: PTN Oddział w Łodzi
Zainteresowania: Monety średniowieczne
|
Ja swój właśnie tworzę.  DagonX 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nabializm
Triumwirat TPZN
Gaduła
 Poland
Legitymacja: TPZN nr 005
Zainteresowania: Cesarstwo Rzymskie III/IV wiek
|
Jakiś czas temu pojawił się serwis: wydaje.pl tu wywiad z twórcą serwisu: http://blog.2edu.pl/2011/03/co-to-jest-self-publishing-i-jak-to-sie.htmlZastanawiam się czy biuletyn nie mógł by powstawać przy pomocy takiego serwisu i dodatkowo zarabiać na siebie, co o tym myślicie koledzy. Może ktoś z Was pisze wiersze czy też spełnia się twórczo w innej formie pisanej nie numizmatycznej - to chyba dobre miejsce na promocje swojej twórczości. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eMTi
Członkowie TPZN
Stały bywalec
 Poland
Legitymacja: TPZN nr 042
Zainteresowania: Boratynki, Monety Islandii
Boratynka litewska 1665 - Wilno
|
Można spodziewać się kolejnego numeru? Czy pomysł został zaniechany?
|
|
|
|
|
|
TPZN nr 042 Pozdrawiam, Mateusz
|
|
|
nabializm
Triumwirat TPZN
Gaduła
 Poland
|
Witajcie, Można spodziewać się kolejnego numeru? Czy pomysł został zaniechany? Właśnie ta sama myśl naszła mnie dziś, pytam się Szanownego grona redakcyjnego czy planują dalszy numer, to chyba najwyższy czas by pojawił się kolejny materiał. Tyle ciekawych wystaw było, publikacji i tym podobnych numizmatycznych ciekawostek. Jak idą (czy w ogóle) prace nad nowym numerem? Jakie plany na przyszłość, co z propagowaniem numizmatyki w TPZN? Pozdrawiam, Maciej
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rubinowakrew
Gaduła

Poland
Zainteresowania: Drobnica Zygmunta III Wazy
|
Chyba padło ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nabializm
Triumwirat TPZN
Gaduła
 Poland
|
Chyba padło ... Domyślam się, że prace nad biuletynem są przerwane z powodu uregulowania kwestii rejestracji magazynu. Tak więc wszelkie pytanie jednak pozostaje kierować do obecnego prezesa forum, bądź kogoś z zarządu. Może ktoś jest w stanie odpowiedzieć publicznie co się dzieje z biuletynem. Może warto tą kwestię przedyskutować na forum. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
marcin_sz_77
Rada Oficerów
Stały bywalec
 Poland
Legitymacja: TPZN nr 051
Zainteresowania: Brakteaty krzyżackie , półgosze Jagiellońskie ,półtoraki Z III
|
Jak nie wiadomo o co chodzi to idzie o ... Każdy z nas to zna ale oprócz pieniędzy są jeszcze inne kwestie w zasadzie prawne które ( moim skromnym  zdaniem ) powinny być raczej przedyskutowane lub upublicznione na forum . Pozdrawiam Marcin
|
|
|
|
|
|
TPZN nr 51 - Brakteaty krzyżackie
|
|
|
harpsycho
Triumwirat TPZN
Gaduła
 Germany
Legitymacja: TPZN nr 001
Stowarzyszenie: Kuenstlerforum 3D Baden-Baden e.V.
|
Popieram! Np. tzw. kwestia "rejestracji magazynu" odbierana jest przeze mnie co najwyzej w kategoriach "gdzies tam moze i przed wielu laty jakis dzwon na ten temat i slyszalem..." Jesli zatem SZ. Prezes (albo Triumwirat) dziala intensywnie w kierunku zmiany statusu Biuletynu, to chetnie bysmy sie cos blizszego dowiedzieli. Mozliwe jest jednak takze, ze po prostu nieco zanikla i ochota i energia w gronie redakcyjnym - i to takze wypadaloby glosno powiedziec! Ja sam np. od szeregu miesiecy nie jestem niestety wciaz w stanie znalezc czasu i energii na kontynuowanie mojego artykulu na temat dukatow wegierskich, choc juz dawno by wypadalo... Przyznaje sie jednak do tego niniejszym z biciem piescia w piersi!... Jesli i inni Koledzy przezywaja akurat podobny okres - to jest to chyba i ludzkie i do usprawiedliwienia - ale wypadaloby nie pozostawiac czytelnikow Biuletynu w niepewnosci 
|
|
|
|
|
|
NIEWIDZIALNA REKA TO TAKZE TY!!!!
harpsycho - TPZN 001 Sekretarz Triumwiratu TPZN Prezes TPZN w stanie spoczynku
|
|
|
eMTi
Członkowie TPZN
Stały bywalec
 Poland
|
Może jednak prezes wyjaśniłby nam jak wygląda sprawa z Biuletynem informacyjnym? Pierwsze moje zapytanie padło 1 października. Minęło półtora miesiąca i zero odpowiedzi od prezesa. Rozumiałbym, gdyby nie miał czasu, ale przez ten czas prezes udziela się, więc brak czasu nie może być wymówką.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eMTi
Członkowie TPZN
Stały bywalec
 Poland
|
Czy w sprawie Biuletynu coś zmieniło się?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
harpsycho
Triumwirat TPZN
Gaduła
 Germany
Legitymacja: TPZN nr 001
Stowarzyszenie: Kuenstlerforum 3D Baden-Baden e.V.
|
O tak! Od 2 miesiecy dyskutujemy praktycznie tylko o Biuletynie (a wlasciwie o tym, jak go wydawac zeby nie podpasc) - przeslez prosze watek tutaj: http://forum.tpzn.pl/index.php/topic,4536.0.html
|
|
|
|
|
|
NIEWIDZIALNA REKA TO TAKZE TY!!!!
harpsycho - TPZN 001 Sekretarz Triumwiratu TPZN Prezes TPZN w stanie spoczynku
|
|
|
eMTi
Członkowie TPZN
Stały bywalec
 Poland
|
Dziękuję za namiary na wątek. Niestety na forum TPZN od ładnych paru miesięcy nie zaglądam regularnie, ale nadal martwię się o nasze Towarzystwo i Biuletyn. Jestem rad, że coś w końcu ruszyło się.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|