marcin_sz_77
Rada Oficerów
Stały bywalec
 Poland
Legitymacja: TPZN nr 051
Zainteresowania: Brakteaty krzyżackie , półgosze Jagiellońskie ,półtoraki Z III
|
|
|
|
|
|
|
TPZN nr 51 - Brakteaty krzyżackie
|
|
|
|
Lech Stępniewski
|
WOW! Wielki pozytyw! Cos sie jednak dzieje w Panstwie Rzymskim...  Z tego, co wiem, to jednak ksiądz Natanek dalej działa i ma Kurię w... głębokim poważaniu. I to też jest prawda o Kościele Katolickim w Polsce. Niby taka "totalitarna" organizacja. Niby tyle może. A tu takiemu jednemu Natankowi nie mogą dać rady.
|
|
|
|
|
|
NOT IN RIC - nie notowane monety i błędy w The Roman Imperial Coinage, tomy VI i VII
|
|
|
stasser
Członkowie TPZN
Stały bywalec
 Poland
Legitymacja: TPZN nr 036
|
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 01 Czerwiec 2011, 12:18:23 wysłane przez stasser »
|
|
Pozdrawiam Bartek
|
|
|
borsuk1977
Rada Oficerów
Gaduła
 United Kingdom
Legitymacja: TPZN nr 046
Zainteresowania: Niemcy 1871-1948, mennictwo porozbiorowe, II RP, WMG, PRL, III RP, denary Sewerów, starożytna Grecja
Nemo est mortalium, qui sapiat omnibus horis
|
Prawda jest taka im głoś niej o tym księdzu w mediach tym lepiej dla niego - w myśl zasady nieważne co mówią - ważne że mówią... Tak oto z niszowego księdza znanego nielicznym "zainteresowanym" i parafianom stał się jednym z najbardziej rozpoznawalnych księży w Polsce. Tak się czasem zastanawiam kto w tych mediach pracuje, sami intelektualnie kalecy idioci czy też tylko idący po przysłowiowych trupach karierowicze, gotowi "obnażyć" własną matkę dla kilku minut na antenie? Naprawdę nie wiem czemu to ma służyć skoro chcąc go publicznie napiętnować dają mu znakomitą i darmową reklamę.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lech Stępniewski
|
Tak się czasem zastanawiam kto w tych mediach pracuje
W tym wypadku interesy obu stron są zgodne: i ksiądz Natanek i media chcą mieć jak największą "oglądalność". Ksiądz Natanek widowiskowo przeklnie TVN, TVN widowiskowo sfilmuje księdza Natanka - i wszyscy będą zadowoleni.
|
|
|
|
|
|
NOT IN RIC - nie notowane monety i błędy w The Roman Imperial Coinage, tomy VI i VII
|
|
|
stasser
Członkowie TPZN
Stały bywalec
 Poland
Legitymacja: TPZN nr 036
|
Nie sposób się z Panem nie zgodzić  
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Bartek
|
|
|
leszeknumi
Nowy użytkownik
|
Co w Polsce grozi za pedofilię ? - Przeniesienie do innej parafii !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lech Stępniewski
|
Co w Polsce grozi za pedofilię ? - Przeniesienie do innej parafii !
A jaki to ma związek z tym tematem? Nie słyszałem, by ksiądz Natanek miał tego typu zarzuty.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
borsuk1977
Rada Oficerów
Gaduła
 United Kingdom
Legitymacja: TPZN nr 046
Zainteresowania: Niemcy 1871-1948, mennictwo porozbiorowe, II RP, WMG, PRL, III RP, denary Sewerów, starożytna Grecja
Nemo est mortalium, qui sapiat omnibus horis
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zbiory.net
Nowy użytkownik
 Poland
|
Myślę, że niepotrzebna jest ta nagonka na ksiedza. Owszem, nie jest on do końca "normalny". Ale przez nagłaśnianie sprawy z ks. Natankiem, cierpi wizerunek całego Kościoła (mocno nadszarpnięty z resztą). Można się trochę pośmiać z kazań i z rzeczy, które Natanek opowiada, ale dajmy spokój  Póki wygłasza swoje mądrości w parafii, nie robi nic złego  A żeby to się nie rozpowszechniło, zostawmy kurii Krakowskiej 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lech Stępniewski
|
Ale przez nagłaśnianie sprawy z ks. Natankiem
Miałby Pan rację, gdyby to było wyciąganie z kąta jakiegoś księdza-dziwaka, o który mało kto słyszał. Ale ksiądz Natanek prowadzi szeroko zakrojoną działalność reklamowo-propagandową, więc w tej sytuacji nigdy za mało podkreślania, że to, co robi, to jego prywatna inicjatywa nie tylko nie mająca poparcia Kościoła, a przeciwnie - zakazana.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 07 Czerwiec 2011, 23:30:38 wysłane przez Lech Stępniewski »
|
|
|
|
|
harpsycho
Moderator
Gaduła

Germany
Legitymacja: TPZN nr 001
Stowarzyszenie: Kuenstlerforum 3D Baden-Baden e.V.
|
Ale przez nagłaśnianie sprawy z ks. Natankiem, cierpi wizerunek całego Kościoła...
A co w tym wlasciwie zlego, ze "cierpi wizerunek całego Kościoła"? Skoro nawet (cytujac p. Lecha) "takiemu jednemu Natankowi nie mogą dać rady", to slusznie sie im nalezy! 
|
|
|
|
|
|
NIEWIDZIALNA REKA TO TAKZE TY!!!!
harpsycho - TPZN 001 Sekretarz Triumwiratu TPZN Prezes TPZN w stanie spoczynku
|
|
|
|
Lech Stępniewski
|
A co w tym wlasciwie zlego, ze "cierpi wizerunek całego Kościoła"? Skoro nawet (cytujac p. Lecha) "takiemu jednemu Natankowi nie mogą dać rady", to slusznie sie im nalezy!  Słusznie im się należy, gdyż wolność kosztuje. A Kościół w porównaniu z innymi instytucjami życia społecznego ma tej wolności całkiem sporo. Trudno sobie np. wyobrazić takiego zuchwałego buntownika jak ksiądz Natanek w dowolnej partii politycznej. Wyleciałby w ciągu miesiąca.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
saccus73
Użytkownik

Poland
Zainteresowania: Polska królewska
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
petroniusz15
Członkowie TPZN
Gaduła
 Poland
Legitymacja: TPZN nr 052
tam dom twój gdzie serce twoje
|
Przyszedł facet do spowiedzi i mówi:
- Wybacz mi Ojcze, bo zgrzeszyłem... strasznie przeklinałem, i to w niedziele.
- No cóż. Odmów trzy razy "Zdrowaś Mario" i staraj się uważać na swój język.
- Ale ojcze chciałbym wytłumaczyć okoliczności - otóż w niedziele zamiast do Kościoła wybrałem się z przyjaciółmi na partyjkę golfa. Już na pierwszym dołku nie wyszło mi uderzenie i posłałem piłeczkę miedzy drzewa...
- I to Cie tak zdenerwowało, że zakląłeś?
- Nie, ponieważ okazało się, ze piłeczka szczęśliwie upadla w miejsce, z którego można było oddać czysty strzał w kierunku dołka. Ale jak podchodziłem do miejsca, w którym leżała piłeczka, nagle przybiegła wiewiórka, porwała mi ja i uciekła na drzewo...
- I wtedy właśnie zakląłeś?
- Nie, ponieważ zaraz potem wiewiórkę chwycił orzeł i odleciał...
- I to Cie tak zdenerwowało, że zacząłeś kląć?
- Otóż nie, bo wiewiórka wypuściła piłeczkę, a ta spadła jakieś 10 cm od dołka...
- No kurwa nie mów że to spierdoliłeś?!
|
|
|
|
|
|
pomorze średniowieczne z krzyżactwem , polska królewska , prl obiegowe, IIrp obiegowe członek TPZN nr 52
|
|
|
|