Strona główna | Forum | Artykuły | Galeria | Kalendarz
TPZN - Forum numizmatyczne
Aktualności: Wyniki VI. Wyborow do Triumwiratu TPZN:

Kol. nabializm – TPZN 005 – uzyskal 81 punktow i obejmuje funkcje Prezesa TPZN
Kol. Prankster – TPZN 023 – uzyskal 20 punktow i obejmuje funkcje Wiceprezesa TPZN
Kol. harpsycho – TPZN 001 – uzyskal 33 punkty i obejmuje funkcje Sekretarza Triumwiratu TPZN

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
22 Maj 2012, 04:37:17

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Witam chciałbym się przedstawić :)  (Przeczytany 476 razy)
aukcjoner21mon
Nowy użytkownik
*
Poland Poland

Zainteresowania:
"2 RP", "boratynki", "trojaki","antyk","PRL"

Ruszył ziemie a my ruszmy do dzieła w Świat

« : 03 Sierpień 2011, 23:48:10 »

Od małego zbierałem banknoty niestety z braku zainteresowania rówieśników zrezygnowałem z tego hobby.  Jakoś tak od 15 roku życia wróciły mi chęci do zbierania monet najpierw od rodziny pozbierałem co nieco. Potem na allegro zaczęło się i tak od 10 lat interesuje się 2 RP, starożytnością, posiadam trochę PRL-u w swoich zbiorach. Głównie zbieram 2 RP. A oprócz tego mam zdrowe zainteresowanie trojakami i szelągami. Posiadam spore doświadczenie już ale człowiek całe życie się uczy Uśmiech. Co do złomu staram się ograniczać posiadanie tych ekskrementów. Lubie monety z patyną i przy najmniej w 3 - / 2 stanie zachowania. A jak coś lepszego się trafi też nie pogardzę. Z antyku posadami brązy zbieram tak na przemian jak mi zainteresowanie nie spadnie. Wykryje podróbkę na kilometr Uśmiech jeśli chodzi o allegro i inne aukcje. Tego coraz więcej dlatego wole monety w 2 stanach lub 3. Moją zaletą jest długa konwersacja, wadą że 2 strona musi mieć twarde nerwy Uśmiech nie gryzę tylko uparciuchem jestem xd. Jak ktoś opowiada publicznie ciekawie chętnie posłucham. Jak ktoś ma racje ok Uśmiech nie brnijmy w temat bo można uprząść w błotku. To na tyle lubię dyskutować i przy okazji czegoś się dowiedzieć. Pozdrowki  Mrugnięcie
heniek151
Stały bywalec
Zainteresowania:
Boratynki, monety zastępcze ziem polskich (amatorsko:), Polska, Europa XX w

« Odpowiedz #1 : 04 Sierpień 2011, 08:28:05 »

no to witamy kolege w szeregach krolewszczyzny, a szczegolnie boratynek:)

Elektroniczna biblioteczka numizmatyczna
petroniusz15
Członkowie TPZN
Gaduła
*
Poland Poland

Legitymacja: TPZN nr 052

tam dom twój gdzie serce twoje

« Odpowiedz #2 : 05 Sierpień 2011, 20:49:48 »

witam kolegę Uśmiech

pomorze średniowieczne z krzyżactwem , polska królewska , prl obiegowe, IIrp obiegowe
członek TPZN nr 52
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

* ShoutBox
Numizmatyka - linki do stron | Najlepsze strony numizmatyczne
Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS! Dilber MC Theme by HarzeM