|
|
Lubuszanin
Użytkownik

Poland
Zainteresowania: Grosze i trojaki Jana Kostrzyńskiego
IN SILENCIO ET SPE FORTITVDO MEA
|
Witam, jaknajbardziej jest to typowy fals orta 1623, który pojawił się na rynku numizmatycznym na początku lat 90-tych ubiegłego wieku. Najsmutniejsze w tym, że ciągle znajdują się chętni nabycia tego egzemplarza, którzy nie zauważają widocznych różnic z oryginalnym egzemplarzem
|
|
|
|
|
|
MK
|
|
|
AleksCz
Użytkownik

Poland
Zainteresowania: Gdańsk
|
A na najbliższej aukcji u Hirscha można zalicytować to samo , i to tylko od 80 Euro :  Jeżeli ktoś jest zainteresowany to oto link do aukcji przez sixbid : http://www.sixbid.com/nav.php?p=viewlot&sid=435&lot=5527Trochę to smutne , że nawet profesjonaliści dają sie jeszcze nabrać na tego falsa . Pozdrawiam Aleksander
|
|
|
|
|
|
|
|
|
saccus73
Użytkownik

Poland
Zainteresowania: Polska królewska
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
saccus73
Użytkownik

Poland
|
Wzorcowy fals, i to oko prawego lwa - zawsze jak u kosmity 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Optimus_Prime
Użytkownik

Poland
Zainteresowania: szóstaki
|
A te 3 kropki pod herbem miasta to rodzaj stempla z którego inspiracje czerpał fałszerz  czy po prostu jego błąd? Rzuciłem okiem i nie znalazłem oryginału z tymi kropkami.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
saccus73
Użytkownik

Poland
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maciekp
Stały bywalec

Poland
Zainteresowania: Wazowie i SAP
|
Ten sam oszust - wysyłałem mu wcześniej informację, że to fals. Odpisał: "Witam dziękuje za info najgorsze jest to że moneta zostala kupiona na profesjonalnej aukcji....", ale musiałem poinformować Allegro, żeby ją zdjęli, bo sam tego nie zrobił. Teraz liczy na to, że zdąży opchnąć ją komuś zanim Alle się zorientuje.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
saccus73
Użytkownik

Poland
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maciekp
Stały bywalec

Poland
Zainteresowania: Wazowie i SAP
|
No i niestety ktoś kupił to badziewie - wysłałem informację zarówno do sprzedającego, jak i do gościa z Allegro, który się zajmuje takimi sprawami. Reaguje zawsze, ale po jakichś dwóch dniach. Tymczasem dosłownie przed chwilą doszło do sprzedaży. Trudno, ktoś sobie kupił drogi żetonik... Sądzę, że należy utrwalać takie aukcje ku pamięci potomnych. Proszę: http://www.allegromat.pl/aukcja103404
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|