Miguel
Nowy użytkownik
 Poland
Zainteresowania: monet XIX wiek
|
 |
« : 05 Wrzesień 2011, 13:28:26 » |
|
Witam Wszystkich Forumowiczów:) Całkowicie przypadkiem znalazłem to forum i od razu wydało mi sie interesujące:D Numizmatyką interesuję się od wczesnych lat dzieciństwa, do tego jeszcze historią regionu (Zamojszczyzna) i innymi różnościami. Chociaż przez studia mam dość mało czasu na rozwijanie swoich zainteresowań:(
Pozdrawiam serdecznie Michał (Miguel)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Neko
Członkowie TPZN
Użytkownik
 Poland
Legitymacja: TPZN nr 72
Stowarzyszenie: PTN Oddział w Łodzi
Zainteresowania: Polska Królewska
|
Witaj kolego. Jaki okres historyczny interesuje Cię w numizmatyce?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miguel
Nowy użytkownik
 Poland
Zainteresowania: monet XIX wiek
|
Hej;) Interesują mnie głównie monety XIX, XX i XXI wieku:D chociaż ostatnio kupuję trochę naszych polskich 20zł kolekcjonerskich.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
petroniusz15
Członkowie TPZN
Gaduła
 Poland
Legitymacja: TPZN nr 052
tam dom twój gdzie serce twoje
|
 a było tak ładnie już ale nic to , jak ci sie zdaży zapomniec o " kolekcjonerskich": będziesz numizmatykiem , na początek literatura , literatura i literatura , a potem zakupy i nie tylko katalogi ale i historia okresu który cie interesuje  a tak wogóle to witaj
|
|
|
|
|
|
pomorze średniowieczne z krzyżactwem , polska królewska , prl obiegowe, IIrp obiegowe członek TPZN nr 52
|
|
|
Neko
Członkowie TPZN
Użytkownik
 Poland
Legitymacja: TPZN nr 72
Stowarzyszenie: PTN Oddział w Łodzi
Zainteresowania: Polska Królewska
|
Myślę że kolega sam z czasem wybierze monety a nie "monety".
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aurelius
Członkowie TPZN
Stały bywalec

Legitymacja: TPZN nr 048
|
Witamy serdecznie! Jak koledzy zdązyli już zasugerować kupowanie współczesnych monet "kolekcjonerskich" nie jest nawet inwestycją, lecz czystą spekulacją. Nie twierdzę, że kupowanie tych blaszek to coś złego. Ale niech Pan zwróci uwagę na nazwę forum, które powstało jako wyraz sprzeciwu wobec zabijaniu prawdziwego kolekcjonerstwa opartego na pasji przez zwykły handel, inwestycje i spekulacje w blaszki bez większej wartości (poza ewentualną handlową). Prosze się nie zrażać tylko pielęgnować swoja pasję. Witam bardzo serdecznie, zachęcam do aktywnego udziału i pozdrawiam Paweł
|
|
|
|
|
|
|
|
|
marcin_sz_77
Rada Oficerów
Stały bywalec