Aurelius
Członkowie TPZN
Stały bywalec

Legitymacja: TPZN nr 048
|
 |
« : 27 Październik 2011, 23:22:26 » |
|
Panowie Rzymianie, przypominam, że w dziale "konkursy..." czeka nierozwiązana zagadka. Ostatnio bawiłem się w rozwiązywanie z kolega Eneaszem ale teraz coś cisza. Koledzy z działu "Polski królewskiej" szaleją aż miło, a my co?... Możliwe podpowiedzi  Pozdrawiam i zachęcam do intelektualnej zabawy ....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Eneasz
Stały bywalec

Poland
Zainteresowania: Starożytny Rzym, Seleucydzi, Partowie i nie tylko...
|
Podpisuję się pod listem Pawła do Rzymian. Chciałbym też nadmienić, że wspomniany Eneasz dzielnie walczy z zagadką i nie zamierza się poddać. Warto, byście wysłali swe kohorty na pomoc w tej nierównej walce 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zenonmoj
Rada Oficerów
Gaduła
 Poland
Legitymacja: TPZN nr 058
Zainteresowania: Monety rzymskie, głównie tetrarchowie, Konstantyn i rodzinka; Rzeczpospolita przedrozbiorowa.
|
Zagadka rozwiązana (mam nadzieję...). Czy monetka z kolekcji własnej?
ZM
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aurelius
Członkowie TPZN
Stały bywalec

Legitymacja: TPZN nr 048
|
Tak, zagadka rozwiązana! Niestety tym razem monetka nie pochodzi z kolekcji własnej, póki co nie ta liga, może kiedyś...  Gratuluję Panu Zenonowi i zapraszam pozostałych Rzymian - może ożywimy trochę dział zagadek ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zenonmoj
Rada Oficerów
Gaduła
 Poland
Zainteresowania: Monety rzymskie, głównie tetrarchowie, Konstantyn i rodzinka; Rzeczpospolita przedrozbiorowa.
|
Tym razem ja przypomnę o naszym dziale zagadek. Zapraszam wszystkich do wspólnej zabawy! http://forum.tpzn.pl/index.php/topic,2.405.htmlZenon M.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zenonmoj
Rada Oficerów
Gaduła
 Poland
|
Jest drobna podpowiedź...  ZM
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zenonmoj
Rada Oficerów
Gaduła
 Poland
|
Nareszcie znalazłem chwilkę czasu, aby wkleić nową zagadkę. http://forum.tpzn.pl/index.php/topic,4698.0.htmlPozdrawiam ZM
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zenonmoj
Rada Oficerów
Gaduła
 Poland
|
Jest nowa zagadka!!! ZM
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|