Mutaxi
Członkowie TPZN
Stały bywalec
 Poland
Legitymacja: TPZN nr 045
Zainteresowania: Denary - Rzym Republika
Cicer cum Caule
|
Witam Kolegów, Rezerwacja w Polonii zrobiona, Do zobaczenia w przyszły weekend  Andrzej
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Orpio
Rada Oficerów
Gaduła
 Poland
Legitymacja: TPZN nr 029
Zainteresowania: Cesarstwo Rzymskie, Judea
|
Andrzeju, opcja dwudniowa?
|
|
|
|
|
|
Orpio były Sekretarz IV Triumwiratu TPZN TPZN nr 029
|
|
|
Mutaxi
Członkowie TPZN
Stały bywalec
 Poland
Legitymacja: TPZN nr 045
Zainteresowania: Denary - Rzym Republika
Cicer cum Caule
|
Tak Piotrze, będę w Piątek, choć raczej wieczorkiem, na bank na kolacji  no całą Sobotę Do zobaczenia. Andrzej
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Orpio
Rada Oficerów
Gaduła
 Poland
|
Panowie, ktoś będzie rano jechał w piątek przez Płock? Rozkraczył mi się samochód - i lipa! Nie zdąże go naprawić do piątku... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zenonmoj
Rada Oficerów
Gaduła
 Poland
Legitymacja: TPZN nr 058
Zainteresowania: Monety rzymskie, głównie tetrarchowie, Konstantyn i rodzinka; Rzeczpospolita przedrozbiorowa.
|
Wszystkim Kolegom serdecznie życzę miłych, ciekawych i owocnych Warsztatów!
ZM
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aurelius
Członkowie TPZN
Stały bywalec

Legitymacja: TPZN nr 048
|
Szkoda Panie Zenonie, że bez Pana  może następnym razem?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Eneasz
Stały bywalec

Poland
Zainteresowania: Starożytny Rzym, Seleucydzi, Partowie i nie tylko...
|
Rozkraczył mi się samochód - i lipa! Nie zdąże go naprawić do piątku... Kurczę, to chyba jest zaraźliwe i roznosi się przez forum! Wczoraj przeczytałem, a dziś rano mój pojazd zdechł  Miałem przyjechać w czwartek wieczorem, a teraz to już nie wiem, bo PKS-u z Wrocka nie ma, a połączenia kolejowe po południu są zupełnie bez sensu (ponad 9 godz. podróży). Przypuszczam, że nikt z Kolegów nie jedzie z Wrocławia? Poważnie zastanawiam się nad wynajęciem auta w jedną stronę, bo pociąg powrotny jest. P.S. Może Koledze po prostu paliwo w przewodach zamarzło? Podobno ostatnio to się często zdarza...
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 07 Luty 2012, 22:11:11 wysłane przez Eneasz »
|
|
|
|
|
Shiver
Stały bywalec

Poland
Zainteresowania: pieniądz papierowy
You get a shiver in the dark...
|
Mogę zabrać kogoś we czwartek rano z Wawy.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Krzysiek 
|
|
|
Orpio
Rada Oficerów
Gaduła
 Poland
|
Wczoraj przeczytałem, a dziś rano mój pojazd zdechł To współczuje! Jest w tym jakaś złośliwość przedmiotów martwych! U mnie pojawiło się światełko w tunelu. Po podłaczeniu do komputera okazało się, że może to nic aż tak wielkiego i może uda się naprawić. Zobaczymy...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zenonmoj
Rada Oficerów
Gaduła
 Poland
Legitymacja: TPZN nr 058
Zainteresowania: Monety rzymskie, głównie tetrarchowie, Konstantyn i rodzinka; Rzeczpospolita przedrozbiorowa.
|
Szkoda Panie Zenonie, że bez Pana  może następnym razem? Szkoda, ale córka akurat ma ferie, a i Toruń strasznie nie po drodze. Może po OJRO 2012, jak w końcu będziemy mieli funkcjonującą sieć autostrad...  ZM
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aurelius
Członkowie TPZN
Stały bywalec

Legitymacja: TPZN nr 048
|
Moi drodzy! Chciałem bardzo serdecznie podziękować za kolejne, znakomite i bardzo udane warsztaty! Dla mnie prywatnie zaczynają się one kojarzyć z naszym niekwestionowanym świętem numizmatyki antycznej, której jesteśmy oddani bez reszty. Przy okazji wielką przyjemnością jest dla mnie osobiście zobaczyć się z moimi przyjaciółmi, których na co dzień widuję wyłącznie w fomie przelotnego wpisu na Forum. Plus oczywiście atmosfera starego dobrego Torunia. Wielkie podziękowania dla organizatorów z Bartkiem na czele! Choć chciałem przede wszystkim pogratulować doskonałego w moim przekonaniu debiutu kolegi Tomanka, który - dysponując bardzo ograniczonym czasem - próbował oddać całą swoją wiedzę o symbolice Heraklesa i Jowisza na monetach późnego Rzymu jaką posiada, a przecież wszyscy wiemy, że nawet gdyby miał kilka dni to jest to niemożliwe  Ok dosyć tego cukrzenia - było swojsko, merytorycznie i na temat, a kto nie był ten gapa! Pozdrawiam wszystkich (obecnych i przyszłych) warsztatowców! Paweł
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 11 Luty 2012, 22:09:25 wysłane przez Aurelius »
|
|
|
|
|
Orpio
Rada Oficerów
Gaduła
 Poland
|
Absolutnie podpisuje się pod Twoimi słowami Pawle. Dodając, że Kolega też ładnie przestawił w swoim wykładzie problemy natury celnej oraz podatkowej! Było naprawdę fajnie! Już nie może się doczekać do następnej V edycji!!!
Pozdrowienia!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Eneasz
Stały bywalec

Poland
Zainteresowania: Starożytny Rzym, Seleucydzi, Partowie i nie tylko...
|
Nie pozostaje mi nic innego, jak podpisać się pod słowami Pawła i Piotra. Bardzo dziękuję za udane warsztaty - to był niezwykle miło i ciekawie spędzony czas!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MarekD
Użytkownik

Poland
Zainteresowania: starożytny Rzym, fałszerstwa z epoki
|
Myślę, że podkreślenia i to GRUBĄ KRESKĄ wymaga osoba "dobrego duszka" Warsztatów czyli Bartka. Po pierwsze ogromne zasoby wiedzy wynikające z jakże rzadkiej i szczęśliwej okoliczności połączenia w jedno pasji numizmatycznej i wykształcenia filologicznego. Dla mnie jednak jeszcze ważniejsza jest jego skromność i osobista kultura co stanowi jakże rzadkie zjawisko w dzisiejszym tak bardzo zwariowanym świecie. Przez 2 lata nic się tu nie zmieniło i oby tak dalej pozostało ! Wielkie dzięki - Marek. PS. Wszystkie wykłady, rozmowy i przyjaźnie - bezcenne...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tomanek
|
Aż chce się wykrzyczeć - wielka szkoda, że już po i że tak szybko upłynął czas. Co dobre, niestety zawsze szybko się kończy. Sympatycznie było spędzić te chwile w zaprzyjaźnionym gronie kolegów, czy wręcz przyjaciół połączonych jedną, wielką pasją.
Dziękuję za mile spędzony czas i myślę, że zobaczymy się wszyscy ponownie we wrześniu, aby móc wspólnie kolejny raz celebrować owoce Junony Monety.
Pozdrawiam, Tomek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|