michaś
Nowy użytkownik
 Poland
Zainteresowania: monety
|
 |
« : 18 Listopad 2011, 23:15:40 » |
|
Witam wszystkich. Jak większość Was przypadkiem znalazłem się na tym forum, które nie ukrywam zainteresowało mnie bardzo. W młodości zbierałem znaczki pocztówki,monety,stare książki słowem interesowało mnie wszystko co przedstawiało jakąś wartość historyczną. Do dziś zostało mi kilka klaserów pełnych znaczków oraz karton monet z różnych stron świata. Od jakiegoś czasu postanowiłem wrócić do dawnych zainteresowań ale z uwagi na laicką wiedzę dotyczącą monet postanowiłem skupić swoją uwagę na monetach II i III RP. Pozdrawiam michaś Ps.Jednak muszę przyznać że monety mające po kilkadziesiąt - kilkaset lat mają w sobie to coś - zaklętą duszę.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
marmota18
Członkowie TPZN
Stały bywalec
 Poland
Legitymacja: TPZN nr 054
|
Witamy serdecznie na naszym forum 
|
|
|
|
|
|
TPZN - nr 54
|
|
|
Eneasz
Stały bywalec

Poland
Zainteresowania: Starożytny Rzym, Seleucydzi, Partowie i nie tylko...
|
Cześć!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
petroniusz15
Członkowie TPZN
Gaduła
 Poland
Legitymacja: TPZN nr 052
tam dom twój gdzie serce twoje
|
witaj kolego , II i III RP maja duży potencjał , ale tylko do pewnego momentu :  niestety finansowo nie jest łatwo zebrac cała kolekcje , szczególnie II RP coś wiem o tym he he a co do duszy - dobrze!!!! idziesz w dobrym kierunku 
|
|
|
|
|
|
pomorze średniowieczne z krzyżactwem , polska królewska , prl obiegowe, IIrp obiegowe członek TPZN nr 52
|
|
|
Mutaxi
Członkowie TPZN
Stały bywalec
 Poland
Legitymacja: TPZN nr 045
Zainteresowania: Denary - Rzym Republika
Cicer cum Caule
|
Witaj michasiu, witamy w klubie dostrzegających tę duszę, o której napisałeś. Ja jestem wg Twojej terminologii miłośnikiem monet z wielką duszą  HF Andrzej
|
|
|
|
|
|
|
|
|
marcin_sz_77
Rada Oficerów
Stały bywalec
 Poland
Legitymacja: TPZN nr 051
Zainteresowania: Brakteaty krzyżackie , półgosze Jagiellońskie ,półtoraki Z III
|
Cześć Kolego 
|
|
|
|
|
|
TPZN nr 51 - Brakteaty krzyżackie
|
|
|
Neko
Członkowie TPZN
Użytkownik
 Poland
Legitymacja: TPZN nr 72
Stowarzyszenie: PTN Oddział w Łodzi
Zainteresowania: Polska Królewska
|
Też zaczynałem od znaczków i kilka klaserów gdzieś się poniewiera. Później był PRL, okres międzywojenny, ale teraz tylko "Polska Królewska". Zdecydowanie polecam, to żywa historia. Dostajesz pierwszą monetkę, chcesz się czegoś więcej o niej dowiedzieć i się zaczyna ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aurelius
Członkowie TPZN
Stały bywalec

Legitymacja: TPZN nr 048
|
i się zaczyna ... I skończyć się nie może, ale to bardzo dobrze  Witamy serdecznie!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|