Strona główna | Forum | Artykuły | Galeria | Kalendarz
TPZN - Forum numizmatyczne
Aktualności: Wyniki VI. Wyborow do Triumwiratu TPZN:

Kol. nabializm – TPZN 005 – uzyskal 81 punktow i obejmuje funkcje Prezesa TPZN
Kol. Prankster – TPZN 023 – uzyskal 20 punktow i obejmuje funkcje Wiceprezesa TPZN
Kol. harpsycho – TPZN 001 – uzyskal 33 punkty i obejmuje funkcje Sekretarza Triumwiratu TPZN

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
22 Maj 2012, 05:20:33

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] 2 3 ... 5   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Pytanie do Triumwiratu  (Przeczytany 7343 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
nabializm
Triumwirat TPZN
Gaduła
*
Poland Poland

Legitymacja: TPZN nr 005
Zainteresowania:
Cesarstwo Rzymskie III/IV wiek

« : 05 Grudzień 2011, 20:12:37 »

Panowie tylko się nie obraźcie, mam kilka nurtujących mnie pytań odnośnie sprawności Triumwiratu

Panie Prezesie, nie widać Ciebie, schowałeś się a tu chyba trzeba coś działać?

Mam pytanie, ile osób jest nowych z legitymacjami członkowskimi? Jakoś nie chce mi się wierzyć, że nikt nie przystąpił w szeregi TPZN,  od końca mojej kadencji prezesowania. W każdym bądź razie, żaden mail z aktualizacją mailing listy o członkostwie w TPZN nie dostałem, przecież mój mail jest bez zmian, nawet widnieje przy banerze. Jeśli faktycznie nikt nie doszedł, to proszę o wybaczenie.

Jestem ciekaw, co się dzieje z biuletynem TPZNu! Będzie wychodzić czy nie? Dlaczego ten temat nie jest wałkowany na forum jeśli widzimy, że jest problem z piszącymi to może warto o tym powiedzieć publicznie. To w końcu zależy nam na tym biuletynie, i propagowaniu forum, czy też nie?

Prezes TPZN 005
- Maciej Nabiałek: nabializm@gmail.com
harpsycho
Triumwirat TPZN
Gaduła
*
Germany Germany

Legitymacja: TPZN nr 001
Stowarzyszenie:
Kuenstlerforum 3D Baden-Baden e.V.

« Odpowiedz #1 : 06 Grudzień 2011, 14:29:31 »

Nie trac nadziei, Macku! Jak juz rozwiazalismy palacy problem etykiet przy nickach czlonkow Rady, to teraz cala reszta pojdzie jak z platka...  Cool

NIEWIDZIALNA REKA TO TAKZE TY!!!!

harpsycho - TPZN 001
Sekretarz Triumwiratu TPZN
Prezes TPZN w stanie spoczynku
nabializm
Triumwirat TPZN
Gaduła
*
Poland Poland

Zainteresowania:

« Odpowiedz #2 : 14 Grudzień 2011, 22:08:18 »

Jakoś nic nie idzie z płatka, minął więcej niż tydzień, a nie odezwał się nikt z Triumwiratu, może zażarta dyskusje wrze na ukrytych wątkach forum do którego dostęp mają tylko wybrani. Zastanawiam się, komu zaszedłem za skórę, że nie ma odzewu.

Niepokoję się dłuższą już nieobecnością Prezesa, czyżby przestał kolega nasz czterdziesty i czwarty interesować się forum?

a co z mailing listą, nowi członkowie dochodzą a mailing listy brak, biuletynu brak. Biuletyn wizytówka forum, zniknęła, co jest grane, artykułów brakuje, co się dzieje ponawiam pytanie?!

Prezes TPZN 005
Stanis53S
Członkowie TPZN
Stały bywalec
*
Poland Poland

Legitymacja: TPZN nr 013

« Odpowiedz #3 : 17 Grudzień 2011, 21:08:11 »

I nastała cisza.
Stanis.
nabializm
Triumwirat TPZN
Gaduła
*
Poland Poland

Zainteresowania:

« Odpowiedz #4 : 20 Grudzień 2011, 12:52:28 »

Cisza jest też swego rodzaju odpowiedzią, liczyłem jednak na coś więcej

Prezes TPZN 005
Orpio
Rada Oficerów
Gaduła
*
Poland Poland

Legitymacja: TPZN nr 029
Zainteresowania:
Cesarstwo Rzymskie, Judea

« Odpowiedz #5 : 20 Grudzień 2011, 23:39:33 »

No to mamy dogłębny kryzysik we władzach TPZN. Może jednak doczekamy się jakiś odpowiedzi?

Orpio
były Sekretarz IV Triumwiratu TPZN
TPZN nr 029
Aurelius
Członkowie TPZN
Stały bywalec
*
Legitymacja: TPZN nr 048

« Odpowiedz #6 : 22 Grudzień 2011, 22:53:19 »

Witajcie Panowie! jako członek władz zgłaszam się do gotowości i pomocy w czymkolwiek zajdzie taka potrzeba. W pierwszej kolejności spróbuję skontaktowac się z Prezesem. Nie chcę się też wybielać ale jako osoba nie mająca wpływu na Biuletyn (choć gorąco deklarowałem pomoc w jego nie tylko wydawaniu ale też rejestracji vide odpowiedni wątek - bez odzewu) oraz administrowanie stroną moje mozliwości sa ograniczone. Tym niemniej zgłaszam się z pomocą. Jednocześnie przepraszam, że nie odpisałem wczesniej. Szczerze powiedziawszy (wstyd się przyznać) jakoś mnie ten wątek ominął. Paweł
harpsycho
Triumwirat TPZN
Gaduła
*
Germany Germany

Stowarzyszenie:

« Odpowiedz #7 : 23 Grudzień 2011, 22:16:26 »

Drogi Pawle! O wstydzie nie moze byc w ogole mowy. Bardzo sie ciesze, ze sie odezwales - i pragne w tym kontekscie (chociaz calkiem na marginesie...) podkreslic, ze czasem kariery w TPZN ksztaltuja sie zagadkowymi drogami: zaczyna sie skromnie od stanowiska Sekretarza Triumwiratu, po czym niespodziewanie zostaje sie wieloletnim, pelnym sukcesow Prezesem... Ale to tylko taka dywagacja  Cool

Prawda jest taka - i zaznaczyc to nalezy nie tylko a propos danej sytuacji i aktualnego watku - ze w naszym Towarzystwie nigdy nikogo do niczego nie zmuszalismy, ani tez nikogo z niczego nie rozliczalismy. W obliczu tego faktu jedno wydaje sie jednakowoz logiczne: oczekiwanie od osob podejmujacych sie okreslonych zadan otwartych relacji odnosnie aktualnej gotowosci co do ich wypelniania. I chyba tylko w tym punkcie kumuluja sie oczekiwania moje i innych kolegow odnosnie osoby Prezesa i pozostalych czlonkow urzedujacego Triumwiratu.

Ufam ze w najblizszych dniach uda sie sprecyzowac nature pewnych wprawdzie (prawdopodobnie) powierzchownych, tym niemniej juz powszechnie zauwazalnych trudnosci odnosnie optymalnego funkcjonowania wladz wykonawczych TPZN w chwili obecnej.
W przezwyciezaniu tychze trudnosci czlonkowie Triumwiratu nie sa bynajmniej zdani sami na siebie - w kazdej chwili moga liczyc np. na pomoc moja, bylego Prezesa Macka, czlonkow poprzednich Triumwiratow - tudziez wszystkich innych zaangazowanych czlonkow naszego Towarzystwa. Nie jest w ogole tak zle, Panowie - nie jestescie sami!  Uśmiech

Bardzo serdecznie pozdrawiam!

Marek

harpsycho - TPZN 001
nabializm
Triumwirat TPZN
Gaduła
*
Poland Poland

Zainteresowania:

« Odpowiedz #8 : 26 Grudzień 2011, 14:39:20 »

Dziękuję Pawle za info na forum, wiem że ostatnio miałeś sporo spraw. Napisz jak idzie porozumienie z Prezesem, czy udało się skontaktować - na mój mail do triumwiratu, nie odpowiedział.

Sprawa biuletynu wydawała mi się najpilniejsza, doszliśmy do jakiegoś progu maksimum, który chyba przerósł swą objętością naszego Prezesa, i nie jest w stanie go udźwignąć. Chyba, że chodzi o zupełnie inne sprawy. 
choć gorąco deklarowałem pomoc w jego nie tylko wydawaniu ale też rejestracji vide odpowiedni wątek - bez odzewu

Czy to jest wątek widoczny na forum, czy jakiś ukryty? Jeśli widoczny przenieśmy dyskusję do niego odnośnie biuletynu.

Tak jak Marek słusznie zauważył nie jesteście sami Uśmiech Mamy wyznaczoną radę pomocniczą, oraz wielkie zaplecze zarejestrowanych członków TPZN.

Chcę dowiedzieć się, czy jest aktualna mailing lista członków? Nic takiego do mnie od ostatnich wyborów nie dotarło, a słyszę, że są nowe osoby. Jeżeli ktoś się za moich czasów prezesowania deklarował przynależność dostawał aktualną listę i wysyłałem pozostałym namiar na nowego przyłączonego. Czemu nie jest to dalej propagowane? Dzięki takiej liście możemy komunikować w tym przypadku nasze problemy w obiegu mailowym odnośnie problemów chociażby z biuletynem.

Prezes TPZN 005
Aurelius
Członkowie TPZN
Stały bywalec
*

« Odpowiedz #9 : 26 Grudzień 2011, 21:49:18 »

Maćku, po pierwsze niestety nie zajmowałem się nigdy listą mailingową i niestety w tym zakresie niewiele moge pomóc...
Co do wątku w sprawie rejestracji to chyba ukryty nie jest - istnieje pod nazwą (chyba bo jest kilka podobnych) "Rejestracja BI" w dziale "sprawy organizacyjne". Poza tym wysłałem Ci ten wątek na emaila prywatnego. Jeżeli będzie problem ze znalezieniem daj znać.. Zresztą Karol sam tez podejmował ten wątek kilka razy. Napisałem wprawdzie że moja deklaracja w sprawie Biuletynu pozostała "bez odzewu" ale powinienem być bardziej precyzyjny i właściwie napisać "bez efektu" bo odzew był, gdyż i Karol i Marcin podeszli do sprawy rejestracji ze zrozumieniem ale na tym się to niestety skończyło. Szczerze mówiąc nawet nie wiem w czym problem bo sprawa ma charakter stricte prawny, a Mikołaj, jak i ja (obaj prawnicy praktykujący choć po innej stronie stołu Mrugnięcie ) deklarowaliśmy "mapę drogową rejestracji" i generalnie nie powinno być z tym żadnego problemu.
Po trzecie dzwoniłem dwa razy do Prezesa, niestety nie odebrał, choć mam kontakt smsowy. Napisałem dzisiaj do Prezesa smsa w sprawie pilnego wątku na forum i odpisał że odezwie się za dwa dni gdy wróci do kraju - być może tutaj jest "pies pogrzebany". Pozdrawiam! Paweł
nabializm
Triumwirat TPZN
Gaduła
*
Poland Poland

Zainteresowania:

« Odpowiedz #10 : 26 Grudzień 2011, 22:26:22 »

Pawle Uśmiech dzięki za te informacje!

Do wątku który podałeś nie mam dostępu, brak uprawnień.
Skoro jest ogólna zgoda zarządu co do losów biuletynu to nic tylko działać w realizowaniu projektu.
Chyba, że ktoś boi się podjąć decyzję i brać na siebie odpowiedzialność. Ale te wszystkie sprawy powinniśmy rozwiać w innym wątku.

Cieszę się, że Prezes dał znać, i odezwie się. Koledzy poczekajmy na wyjaśnienia Karola Uśmiech zobaczymy w czym jest problem i postaramy się to wspólnymi siłami rozwiązać, w sumie od tego jesteśmy członkami TPZN i znamy się już całkiem długo, więc powinniśmy dojść do jakichś konkretów i działać dla dobra nas wszystkich Uśmiech

Prezes TPZN 005
harpsycho
Triumwirat TPZN
Gaduła
*
Germany Germany

Stowarzyszenie:

« Odpowiedz #11 : 28 Grudzień 2011, 00:03:33 »

Chcę dowiedzieć się, czy jest aktualna mailing lista członków? Nic takiego do mnie od ostatnich wyborów nie dotarło, a słyszę, że są nowe osoby. Jeżeli ktoś się za moich czasów prezesowania deklarował przynależność dostawał aktualną listę i wysyłałem pozostałym namiar na nowego przyłączonego. Czemu nie jest to dalej propagowane? Dzięki takiej liście możemy komunikować w tym przypadku nasze problemy w obiegu mailowym odnośnie problemów chociażby z biuletynem.

Tez uwazam kwestie "obslugi" nowych czlonkow (mailing list, legitymacja etc.) za absolutnie kluczowa dla funkcjonowania i dalszego rozwoju naszego Towarzystwa! Wprawdzie za Twojego prezesowania, Macku, sam zajmowales sie caloksztaltem tego typu zagadnien, mozna jednak smialo wyobrazic sobie sytuacje, ze bylyby to zadania Sekretarza Triumwiratu. Statut nie okresla nawet ultymatywnie ktory sposrod Triumwirow bylby zobowiazany dokonac symbolicznego aktu przyjecia nowego czlonka TPZN przez przeslanie pliku legitymacji czlonkowskiej - a z mojego punktu widzenia jest to zadanie jak wymarzone dla Sekretarza Triumwiratu! A jesli nie, to juz z cala pewnoscia przynajmniej chocby aktualizacja mailing-list - chociaz wzgledy praktyczne przemawialyby za skomasowaniem tego typu zadan w jednym reku...

Na ostatniej mailing-list opublikowanej jeszcze przez Macka w dniu 16.03.2011 najmlodszym uwzglednionym czlonkiem jest Kol. krzysztofgg, TPZN 063. Jesli widze sprawy w sposob prawidlowy, to kilka dni temu witalismy w gronie czlonkow TPZN Kol. Piotra-p40, o numerze legitymacji 069 - o jego obsluge czlonkowska "zatroszczyl sie" Kol. Wiceprezes Prankster. Natomiast o Kolege numi87, ktory w dniu 18. grudnia zlozyl jak najbardziej regularna deklaracje czlonkowska, jak dotad sie jeszcze w sensie formalnym nikt nie zatroszczyl...
Innymi slowy aktualizacja mailing-list nie stanowic bedzie jakiejs straszliwej roboty: ot uzupelnic istniejaca liste o 6 najnowszych czlonkow i rozeslac ja po wszystkich (chwile naturalnie potrwa wbicie eMail adresow na wlasna prywatna sending-list; ale tez nie wiecej niz 10 minut...) Wychodze z zalozenia (choc moze warto by to jeszcze sprawdzic), ze czlonkowie 064-068 otrzymali juz regularne legitymacje. Jedynym zatem bez legitymacji bylby z mojego punktu widzenia 070...

Nie jest to bynajmniej proba wziecia Pawla "pod cisnienie", ale na Jego miejscu nie ogladalbym sie na nikogo i nie czekajac nawet na powrot Prezesa sprobowalbym wykazac aktywnosc jako Sekretarz Triumwiratu i doprowadzic sprawy czlonkowskie TPZN do aktualnego stanu Mrugnięcie
Uprawnienia w tym wzgledzie ma zagwarantowane - a i zadanie to na pewno nie czasochlonne... Wszyscy powitalibysmy z radoscia postep przynyjmniej w tej kwestii (PS: a jesli ostatnia lista Macka bylaby potrzebna, to chetnie sluze...)

Ponadto ciesze sie na rowni z innymi na rychly powrot Prezesa i jego zajecie stanowiska w kwestii aktualnych problemow Uśmiech

Pozdrowienia!

Marek

harpsycho - TPZN 001
Aurelius
Członkowie TPZN
Stały bywalec
*

« Odpowiedz #12 : 28 Grudzień 2011, 00:47:05 »

a jesli ostatnia lista Macka bylaby potrzebna, to chetnie sluze...
To poproszę Marku, będzie szybciej ...
harpsycho
Triumwirat TPZN
Gaduła
*
Germany Germany

Stowarzyszenie:

« Odpowiedz #13 : 28 Grudzień 2011, 01:06:08 »

Wyslalem PM Uśmiech

harpsycho - TPZN 001
Aurelius
Członkowie TPZN
Stały bywalec
*

« Odpowiedz #14 : 28 Grudzień 2011, 01:21:03 »

Mam Uśmiech dzięki... napisałem do Maćka z prośbą o pliki legitymacyjne Mrugnięcie P.S. nie odbieram tego jako "ciśnienia" - po prostu to załatwię. Nota bene pełna zgoda, że tego rodzaju "skrybowanie" tradycyjnie jest właśnie przypisane sekretarzowi... Pozdrawiam!
Strony: [1] 2 3 ... 5   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

* ShoutBox
Numizmatyka - linki do stron | Najlepsze strony numizmatyczne
Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS! Dilber MC Theme by HarzeM