Aurelius
Członkowie TPZN
Stały bywalec

Legitymacja: TPZN nr 048
|
W takim razie nie pozostaje chyba nic innego, jak zacząć nowy wątek dotyczący głosowania nad własnie tą kwestią. Po głosowaniu okaże się, czy przyjmujemy tę propozycję, czy - jeżeli nie - wracamy do głosowania nad dwiema altermatywami podanymi przeze mnie w tym wątku. Tak czy owak zwracam się do Prezesa o zainicjowanie nowego wątku i samego głosowania, albo też głosowania w tym wątku.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
harpsycho
Triumwirat TPZN
Gaduła
 Germany
Legitymacja: TPZN nr 001
Stowarzyszenie: Kuenstlerforum 3D Baden-Baden e.V.
|
Przychylam sie do opinii Pawla - uwaga Prezesa moglaby byc wprawdzie traktowana jako ogloszenie kolejnego wniosku ktory kwalifikuje sie pod Glosowanie Czlonkowskie - nie jest jedakowoz zadnym rozporzadzeniem odnosnie zapoczatkowania konkretnego glosowania.
Podkreslam raz jeszcze, ze kwestia jakiegokolwiek ukonstytuowania prawnego (uzywajac potocznego jezyka: "rejestracji") TPZN - nie BI - jest jednoznacznie sprzeczna z Art. 1 naszego Statutu!!!
Nie uwazam ze powinnismy pozwalac sobie na jawne lekcewazenie wlasnego Statutu przez przeglosowywanie wnioskow w oczywisty sposob z nim sprzecznych. Jesli dazymy do tego typu zmian, to prosze przeglosujmy najpierw zmiane Statutu!!!
|
|
|
|
|
|
NIEWIDZIALNA REKA TO TAKZE TY!!!!
harpsycho - TPZN 001 Sekretarz Triumwiratu TPZN Prezes TPZN w stanie spoczynku
|
|
|
Aurelius
Członkowie TPZN
Stały bywalec

|
Ok w takim razie inicjuję głosowanie nad zaproponowanym przeze mnie brzmieniem nowego art 1 Statutu, Prosze jednocześnie kolegę Prezesa o zatwierdzenie głosowania oto proponowana zmiana: "Art. 1) ust. 1 Towarzystwo Przeciwników Złomu Numizmatycznego Im. T. Kałkowskiego (zwane dalej w skrócie TPZN, lub Towarzystwem) jest demokratycznym zrzeszeniem, z siedziba w Internecie, respektującym wyłącznie Powszechną Deklarację Praw Człowieka oraz własne postanowienia statutowe. Ust. 2 Rejestracja Towarzystwa w znaczeniu prawa powszechnie obowiązującego może się odbyć wyłącznie po zgłoszeniu zgodnych wniosków Prezesa i przynajmniej jednego z Triumwirów i uzyskania większości 2/3 głosów członków TPZN Ust. 3 Rejestracja w którymkolwiek z państw świata nie ograniczy praw obywateli polskich, ani obywateli innych krajów do członkostwa w TPZN i korzystania z Forum Towarzystwa, które pozostaje podstawową platformą komunikacji członków i uzytkowników"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Prankster
Administrator
Stały bywalec
 Poland
Legitymacja: TPZN nr 023
Stowarzyszenie: Sieradzki Klub Kolekcjonera i Hobbysty
Zainteresowania: Powojenne obiegówki
Administrator strony
|
Jeśli są jakieś propozycje na temat rejestracji TPZN i BI, to proszę je umieszczać w wątkach: Rejestracja TPZN? Dyskusja.Sposób wydawania BI? Dyskusja.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
harpsycho
Triumwirat TPZN
Gaduła
 Germany
|
To w takim razie tu na inny (marginalny) temat: skoro przed 10 dniami zmieniono Art. 1 Statutu, to wypadaloby znowelizowac wersje znajdujaca sie obecnie online... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
harpsycho
Triumwirat TPZN
Gaduła
 Germany
|
I co? Nadal tkwi online Statut w wersji z 29.04.2011. Czyzby prawo prasowe zabranialo publikowania zmian w statutach czesciej niz co 13 miesiecy?.... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aurelius
Członkowie TPZN
Stały bywalec

|
Ja jestem za aktualizacją ale nie mogę się wtrącać w sprawy strony...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|