MarekD
Użytkownik

Poland
Zainteresowania: starożytny Rzym, fałszerstwa z epoki
|
 |
« : 25 Grudzień 2011, 11:58:17 » |
|
Jako nowy na Forum winien jestem kilka słów o sobie. Zawodowo - medycyna, hobby to starocia zwłaszcza związane z polską tradycją. Od ponad 2 lat próbuję gromadzić antyczne monety jednak ze szczególnym upodobaniem do falsyfikatów z epoki. Są rzadkie, często jedyne i niepowtarzalne a przy tym najczęściej (chociaż o czym boleśnie się przekonuję) tańsze. Do "zdobytych" suberatusów chętnie dołączam oryginały - taka "parka" to założenie mojej skromnej kolekcji. Jeśliś ciekawy - zapraszam na stronę subaeratus.cba.pl - troszkę już mi się udało wkleić i opisać choć ciągle czasu brakuje. Powoli będzie coraz lepiej. PS. Dla wszystkich najserdeczniejsze życzenia z okazji Świąt Bożego Narodzenia oraz dosiego Nowego Roku. Marek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Eneasz
Stały bywalec

Poland
Zainteresowania: Starożytny Rzym, Seleucydzi, Partowie i nie tylko...
|
Witaj! Ciekawa strona. Widzę, że kolekcja całkiem liczna  Życzę wesołych i spokojnych Świąt oraz wielu ciekawych suberatów w Nowym Roku.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
petroniusz15
Członkowie TPZN
Gaduła
 Poland
Legitymacja: TPZN nr 052
tam dom twój gdzie serce twoje
|
witaj kolego 
|
|
|
|
|
|
pomorze średniowieczne z krzyżactwem , polska królewska , prl obiegowe, IIrp obiegowe członek TPZN nr 52
|
|
|
Lubuszanin
Użytkownik

Poland
Zainteresowania: Grosze i trojaki Jana Kostrzyńskiego
IN SILENCIO ET SPE FORTITVDO MEA
|
Witam, bardzo interesująca strona i rzadko poruszany temat. Kiedyś potrzebowałem pomocy dla znalezionego przeze mnie denarka Marcusa Aureliusa, który okazał się jednak kopią z epoki 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 27 Grudzień 2011, 21:05:17 wysłane przez Lubuszanin »
|
|
MK
|
|
|
Aurelius
Członkowie TPZN
Stały bywalec

Legitymacja: TPZN nr 048
|
Witamy serdecznie! Oby to forum przyniosło Panu wiele radości, czego z całego serca życzę!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mutaxi
Członkowie TPZN
Stały bywalec
 Poland
Legitymacja: TPZN nr 045
Zainteresowania: Denary - Rzym Republika
Cicer cum Caule
|
Witaj Marku, fajna stronka, arcyciekawa tematyka i spora, ładna kolekcja, gorące gratulacje! BTW. Pamiętam że jakieś dwa lata temu interesowaliśmy się tymi samymi denarkami na Allegro  Mam w kolekcji parę republikańskich suberratów, choć w moim przypadku to raczej "wypadek przy pracy". Pozdrawiam serdecznie, życzę sukcesów numizmatycznych i medycznych w 2012 i mam nadzieję, że znajdziesz na naszym forum wszystko, czego szukasz. Pozdrawiam Andrzej
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MarekD
Użytkownik

Poland
Zainteresowania: starożytny Rzym, fałszerstwa z epoki
|
"BTW. Pamiętam że jakieś dwa lata temu interesowaliśmy się tymi samymi denarkami na Allegro..."
Niestety to było całkiem niedawno, pewnie dobrze pan pamięta denarek Cordiusa? A ja szukałem ładnej pary do mojego subaeratusa http://subaeratus.cba.pl/?attachment_id=164 oraz http://subaeratus.cba.pl/?attachment_id=196No cóż, może kiedyś się uda ... Pozdrawiam i dziękuję wszystkim za miłe słowa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|