Artur
Użytkownik

Poland
Zainteresowania: monety II RP
|
 |
« : 14 Styczeń 2012, 15:27:38 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Stanis53S
Członkowie TPZN
Stały bywalec
 Poland
Legitymacja: TPZN nr 013
|
Fotki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Artur
Użytkownik

Poland
|
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 14 Styczeń 2012, 16:41:41 wysłane przez Artur »
|
|
|
|
|
Gradiv
Użytkownik

Poland
Zainteresowania: Polska i kraje sąsiednie w XVI-XVII w.
|
http://www.wcn.pl/archiveNiekoniecznie trzeba szukać w całym archiwum, dla tych monet wystarczy przejrzeć: Stefan Batory (szelągi), August III (grosze, szelągi), Stanisław August (trojaki).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Artur
Użytkownik

Poland
|
dziękuje za pomoc, nie wyposażyłem się jeszcze w dobre katalogi więc łatwiej mi zapytać kolegów o zdanie
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 14 Styczeń 2012, 17:17:43 wysłane przez Artur »
|
|
|
|
|
juma310
Użytkownik

Poland
Zainteresowania: monety starożytne
|
Witam ! Jeżeli ktoś na forum prosi o pomoc w identyfikacji to trzeba mu pomóc, bo taka jest idea forum. Porady tupu " poszukaj sobie sam " nie są na miejscu a katalogi dla wielu osób są bardzo drogie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DagonX
Członkowie TPZN
Stały bywalec

Legitymacja: TPZN nr 047
Stowarzyszenie: PTN Oddział w Łodzi
Zainteresowania: Monety średniowieczne
|
1. trojak SAPa z 1766 r., popiersie króla w zbroi 2. szeląg Augusta III Sasa z 1753 r. 3. szeląg Stefana Batorego z ? r. 4. szeląg Augusta III Sasa z ? r. DagonX 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
robertino
Stały bywalec

Poland
Zainteresowania: banknoty polskie i z Polską związane,monety Polska Królewska, WMG
|
Druga pozycja to raczej grosz Augusta III,ponieważ pod tarczą herbową jest cyfra 3
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DagonX
Członkowie TPZN
Stały bywalec

Legitymacja: TPZN nr 047
Stowarzyszenie: PTN Oddział w Łodzi
Zainteresowania: Monety średniowieczne
|
Fakt, gdyby nie to, że zdjęcie jest dosyć ciemne - pewnie bym to zauważył. A tak, jak to mawiają - gdy się człowiek śpieszy... DagonX 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Artur
Użytkownik

Poland
|
jeszcze raz dziękuje za pomoc i bardzo się cieszę że trafiłem na to forum  pozdrawiam artur
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gradiv
Użytkownik

Poland
Zainteresowania: Polska i kraje sąsiednie w XVI-XVII w.
|
Skoro pytanie dotyczy monet bardzo pospolitych, a wskazany link to świetny, a darmowy materiał poglądowy, to czy znalezienie samemu odpowiedzi nie jest lepszą zabawą niż otrzymanie jej na tacy ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
harpsycho
Triumwirat TPZN
Gaduła
 Germany
Legitymacja: TPZN nr 001
Stowarzyszenie: Kuenstlerforum 3D Baden-Baden e.V.
|
Witam ! Jeżeli ktoś na forum prosi o pomoc w identyfikacji to trzeba mu pomóc, bo taka jest idea forum. Porady tupu " poszukaj sobie sam " nie są na miejscu a katalogi dla wielu osób są bardzo drogie.
W pelni podzielam zdanie przedmowcy Kol. Gradiv! Nie udzielil on bynajmniej "Porady tupu " poszukaj sobie sam " nie popartej niczym poza pogarda dla pytajacego - a przedstawil uzyteczne archiwum, czyli prawie katalog, a takze podpowiedz-klucz umozliwiajaca latwe rozwiazanie zagadki. Chetnie dzielimy sie wiedza - ale takze wykorzystujemy mozliwosci do zmotywania userow do poszerzania wlasnej wiedzy - i taka rowniez jest idea forum - a takze TPZN 
|
|
|
|
|
|
NIEWIDZIALNA REKA TO TAKZE TY!!!!
harpsycho - TPZN 001 Sekretarz Triumwiratu TPZN Prezes TPZN w stanie spoczynku
|
|
|
juma310
Użytkownik

Poland
Zainteresowania: monety starożytne
|
Rzeczywiście macie Panowie rację  Inaczej to zrozumiałem  i odczytałem intencje przedmówcy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|