Aurelius
Członkowie TPZN
Stały bywalec

Legitymacja: TPZN nr 048
|
 |
« : 22 Styczeń 2012, 00:45:21 » |
|
Moi drodzy, głosujmy zatem za zaproponowanym rozwiązaniem w wątku: "Pytanie do Triumwiratu". Proszę jeszcze o zatwierdzenie Prezesa! Moja propozycja zmiany jest następująca:
"Art. 1) ust. 1 Towarzystwo Przeciwników Złomu Numizmatycznego Im. T. Kałkowskiego (zwane dalej w skrócie TPZN, lub Towarzystwem) jest demokratycznym zrzeszeniem, z siedzibą w Internecie, respektującym wyłącznie Powszechną Deklarację Praw Człowieka oraz własne postanowienia statutowe. Ust. 2 Rejestracja Towarzystwa w znaczeniu prawa powszechnie obowiązującego może się odbyć wyłącznie po zgłoszeniu zgodnych wniosków Prezesa i przynajmniej jednego z Triumwirów i uzyskania większości 2/3 głosów członków TPZN Ust. 3 Rejestracja w którymkolwiek z państw świata nie ograniczy praw obywateli polskich, ani obywateli innych krajów do członkostwa w TPZN i korzystania z Forum Towarzystwa, które pozostaje podstawową platformą komunikacji członków i uzytkowników"
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 22 Styczeń 2012, 23:05:35 wysłane przez Aurelius »
|
|
|
|
|
harpsycho
Triumwirat TPZN
Gaduła
 Germany
Legitymacja: TPZN nr 001
Stowarzyszenie: Kuenstlerforum 3D Baden-Baden e.V.
|
Drogi Pawle, jesli uzyskasz autoryzacje Prezesa do przeprowadzenia niniejszego glosowania, to nie omieszkaj podac do wiadomosci publicznej czasu trwania glosowania i momentu jego rozpoczecia  PS: A co wlasciwie rozumiemy pod pojeciem "prawa powszechnie obowiązującego"? 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 22 Styczeń 2012, 01:09:26 wysłane przez harpsycho »
|
|
NIEWIDZIALNA REKA TO TAKZE TY!!!!
harpsycho - TPZN 001 Sekretarz Triumwiratu TPZN Prezes TPZN w stanie spoczynku
|
|
|
rara_avis
Członkowie TPZN
Gaduła
 Poland
Legitymacja: TPZN nr 044
Stowarzyszenie: PTN o/Siedlce
Zainteresowania: PRL, II RP, GG,
Zbierajmy monety, tak wiele piekna w sobie kryją
|
Oczywiście akceptuję takie głosowanie. Proponuję minimum 7 dniowy termin obowiązywania głosowania, tak aby jak największa ilość członków TPZN mogła się w nim wypowiedzieć.
|
|
|
|
|
|
Tylko monety, nie błyskotki. Tylko POLSKA i ziemie z nią związane. Prezes TPZN w stanie spoczynku TPZN 044 WBCC 516
|
|
|
Aurelius
Członkowie TPZN
Stały bywalec

|
A co wlasciwie rozumiemy pod pojeciem "prawa powszechnie obowiązującego"?  Myslałem o pojęciu najbardziej ogólnym. Skoro w obecnej chwili Towarzystwo działa jedynie w internecie (a właściwie jako Forum), to chciałem zaproponować ogólny zapis, który umożliwi rejestrację w dowolnym kraju na świecie (nie tylko w Polsce, choć z oczywistych względów ten kraj jest pierwszego wyboru, bynajmniej nie jako wyraz dyskryminacji ale ze względów praktycznych). Dlatego nie pisałem prawa polskiego, tylko prawa jako takiego, pod warunkiem że jest powszechnie obowiązujące, czyli obejmuje swoim działaniem społeczeństwo danego kraju. Proponuję rozpocząć głosowanie dzisiaj tj. 22 stycznia o północy i zakończyć - zgodnie z wolą Prezesa - dokładnie za 7 dni o tej samej porze, czyli w niedzielę 29 stycznia o północy, co niniejszym podaje do publicznej wiadomości.Wyślę także wiadomość na privea do wszystkich członków TPZN.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gajusz
Członkowie TPZN
Stały bywalec
 Austria
Legitymacja: TPZN nr 040
Zainteresowania: Pryncypat, Judea, Aurelian
Verba volant, scripta manet. Oby...
|
Przepraszam, Koledzy, ale trochę nie mogę się połapać chociaż śledziłem wątek o wydawaniu biuletynu. Powyżej widzę artykuł i dwie ustawy, czyli głosujemy nad dopisaniem jednej z owych dwóch ustaw do pierwszego artykułu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aurelius
Członkowie TPZN
Stały bywalec

|
Drogi Gajuszu, już spiesze z wyjaśnieniami: otóż nie są to dwie ustawy tylko ustępy, jako jednostki redakcyjne całego artykułu. W dotychczasowym brzmieniu jest to artykuł niepodzielony na ustępy, gdyż jego treść jest krótsza, natomiast teraz dodaliśmy dwa ustępy, w zwiazku z czym dotychczasowy teksty oznaczylłem jako ustęp 1 itd ale jest to wciąż jeden artykuł. UWAGA: głosujemy nad zaproponowanym artykułem w całości (ze wszystkimi ustępami). Głosujemy ZA wprowadzeniem nowego brzmienia art 1 albo PRZECIW takiej zmianie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gajusz
Członkowie TPZN
Stały bywalec
 Austria
Legitymacja: TPZN nr 040
Zainteresowania: Pryncypat, Judea, Aurelian
Verba volant, scripta manet. Oby...
|
Dziękuję, teraz wszystko jasne  W takim razie pozwolę sobie zagłosować jako pierwszy (zwłaszcza, że podczas ostatniego głosowania w wyborach dołączyłem jako ostatni...). Mój głos na ZA, czyli: TAK
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Omnes
Członkowie TPZN
Stały bywalec
 Poland
Legitymacja: TPZN nr 056
Zainteresowania: Rzym Licyniusz
|
Tez jestem ZA!
|
|
|
|
|
|
------------------------LICYNIUSZ------------------------ TPZN nr 056 
|
|
|
GenLee
Członkowie TPZN
Użytkownik
 Poland
Legitymacja: TPZN nr 060
Zainteresowania: Monety antyczne - głównie rzymskie imperialne
|
Sprawy rodzinne nie pozwalają mi na częste udzielanie się na forum. Poczuwam się jednak do obowiązku by głosować: mój głos: ZA!
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mirek-1973
Członkowie TPZN
Stały bywalec
 Poland
Legitymacja: TPZN nr 066
|
Głosuję na TAK, pozdrawiam wszystkich.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Stanis53S
Członkowie TPZN
Stały bywalec
 Poland
Legitymacja: TPZN nr 013
|
Głosuję na TAK. Stanis.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aurelius
Członkowie TPZN
Stały bywalec

|
Ja głosuję "ZA". Pozdrawiam wszystkich członków TPZN i dziękuję za uczestnictwo. Paweł
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Piotr-p40
Członkowie TPZN
Stały bywalec