Prankster
Administrator
Stały bywalec
 Poland
Legitymacja: TPZN nr 023
Stowarzyszenie: Sieradzki Klub Kolekcjonera i Hobbysty
Zainteresowania: Powojenne obiegówki
Administrator strony
|
 |
« : 17 Czerwiec 2008, 10:49:27 » |
|
Utworzyłem ten wątek, żeby zebrać w nim linki do artykułów w internecie dotyczących falsyfikatów. Gazeta Wyborcza - Duży format Lewe bicie. Rozmowa o fałszerzach i fałszowaniu pieniędzy z Lechem Kokocińskim, twórcą i honorowym prezesem Polskiego Towarzystwa numizmatycznego http://wyborcza.pl/1,75480,2518105.html
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3.14otr
Nowy użytkownik
|
Witajcie, jesli jestescie zainteresowani falszerstwami prosze kliknijcie na "moje" forum gdzie zamiescilem pare zdjec i opisow falszerst zlotych monet ktore "wycofalem" z obiegu. --> Forum monety.pl -> Niezbędnik numizmatyka->Fałszerstwa monet złotych Jednoczesnie pragne poinformowac ze wszystkie zdjecia sa moja wlasnoscia i nie moga byc kopiowane ani umieszczane na innych stronach internetowych bez mej zgody. Pozdrawiam wszystkich Piotr
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nabializm
Triumwirat TPZN
Gaduła
 Poland
Legitymacja: TPZN nr 005
Zainteresowania: Cesarstwo Rzymskie III/IV wiek
|
Ciekawe fałszerstwa, ale raczej amatorów takich monet złotych to tu nie znajdziemy, więc to nam raczej niegroźne, a warto sobie popatrzeć na te niuanse, bo jak człowiek się napatrzy to już z daleka wyczuje, że to lewizną pachnie :-)
Czy zajmujesz się tylko śledzeniem monet złotych? Czy są też na celowniku monety ze srebra?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3.14otr
Nowy użytkownik
|
witaj, wszystko ze zlota i srebra co mi w rece wpadnie  konkretnie od roku 1871, niestety nie dokumentuje falszerstw srebrnych monet pozdrowienia
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Omnes
Członkowie TPZN
Stały bywalec
 Poland
Legitymacja: TPZN nr 056
Zainteresowania: Rzym Licyniusz
|
Przejrzalem tamten post i mnie zaciekawil wiele pan lat poswiecil na robienie tego co pan robi i wychodzi to panu bardzo dobrze. Podziwam
|
|
|
|
|
|
------------------------LICYNIUSZ------------------------ TPZN nr 056 
|
|
|
|