cancan62
Triumwirat TPZN
Gaduła
 Canada
Zainteresowania: Polskie monety bite w mennicach pruskich od XVI w. Krol Stas i Batory.
|
 |
« : 07 Listopad 2017, 18:56:34 » |
|
Witam. Mam dwa pytania: 1. Ktory katalog Ivanauskasa zawiera monety Stefana Batorego? 2. Jaka jest ilosc stron w tym katalogu, ktore pokrywaja monety tego wladcy?
|
|
|
|
Wszystko przemija. Dzisiaj choinka, jutro kawal kija...Jacek
|
|
|
dariusz.m
Stały bywalec

Poland
Stowarzyszenie: Polskie Towarzystwo Numizmatyczne
Zainteresowania: polskie szelągi
|
Coins of Lithuania 1386-2009, Wilno 2009. Stefana Batorego dotyczą strony od 188 do 214. (Być może w wydaniu z 2013 jest więcej.)
|
|
|
|
|
|
|
chyl
Stały bywalec

Poland
Stowarzyszenie: BRAK
|
Wydanie 2013 615-663 str. formatu A4.
|
|
|
|
|
|
|
cancan62
Triumwirat TPZN
Gaduła
 Canada
Zainteresowania: Polskie monety bite w mennicach pruskich od XVI w. Krol Stas i Batory.
|
Dziekuje za informacje. Nabylem niedawno Monety Litewskie Zygmunta Augusta Ivanauskasa i cos mi sie wydaje, ze choc ksiazka badzo dobra, bede musial jednak nabyc dwutomowego Ivanauskasa dla Batorego. Cena troche odstrasza, bo znalazlem za 199 Euro.
|
|
|
|
|
|
|
DzikiZdeb
|
znalazlem za 199 Euro.
Patrząc chociażby na archiwum allegro wydaje się, że niestety jest to cena autora i taniej nigdy nie było.
|
|
|
|
|
|
|
cancan62
Triumwirat TPZN
Gaduła
 Canada
|
znalazlem za 199 Euro.
Patrząc chociażby na archiwum allegro wydaje się, że niestety jest to cena autora i taniej nigdy nie było. Mysle, ze ma Pan racje. Czy ktos ma porownanie czesci katalogu z monetami Zygmunta Augusta? Chodzi mi glownie o najnowsze wydanie (chyba bylo to 2013). Czy jest to zasadniczo to samo, jesli chodzi o zawartosc i numeracje pozycji?
|
|
|
|
|
|
|
|