Wojciech_Opioła
Rada Oficerów TPZN
Stały bywalec
 Poland
Stowarzyszenie: Poszukiwacze monet- Coins Prospectors-prezes i założyciel , Monety Zygmunta III Wazy-blog, TPZN Legitymacja nr.105
Zainteresowania: orty gdańskie, monety Zygmunta III Wazy, XVII wiek w numizmatyce
kolekcjonerzy to ludzie szczęśliwi
|
 |
« : 28 Grudzień 2017, 23:14:32 » |
|
Po przegranej licytacji półgrosza 1620 na allegro i po rzezi na Aukcji 6 WDA i MiM czekała mnie licytacja pewnego niepozornego, dziurawego orcika 1615 na WCN, a jednak coś baaardzo go wyróżniało na tle innych i czyniło go wyjątkowym, a zarazem jednym z najrzadszych ortów gdańskich, otóż ten mały niuans w postaci ozdobnika za rocznikiem 1615 Coś pięknego i niesamowitego - niuanse, czynią naszą pasję niesamowitą  Spójrzcie na tego wyjątkowego orcika, nie mogłem się nim tutaj nie pochwalić  Dawno żadna moneta nie wywołała u mnie takich emocji 
|
|
|
|
|
|
|
Tuk Tukat
Członkowie TPZN
Stały bywalec
 Poland
Stowarzyszenie: Legtymacja TPZN nr.104
Zainteresowania: Polska Królewska obecnie drobnica ZW III , Księstwo Warszawskie, II RP
|
Orcik naprawdę piękny , za tą cenę było warto tym bardziej ,że ma się to uczucie z tytulu posiadania tejże rzadkości  .
|
|
|
|
Janek
|
|
|
cancan62
Triumwirat TPZN
Gaduła
 Canada
Zainteresowania: Polskie monety bite w mennicach pruskich od XVI w. Krol Stas i Batory.
|
Gratuluje sokolego oka. Mnie ta dziura przeslonila te ozdobe, ale przynajmniej opis byl rzetelny.
|
|
|
|
Wszystko przemija. Dzisiaj choinka, jutro kawal kija...Jacek
|
|
|
Wojciech_Opioła
Rada Oficerów TPZN
Stały bywalec
 Poland
Stowarzyszenie: Poszukiwacze monet- Coins Prospectors-prezes i założyciel , Monety Zygmunta III Wazy-blog, TPZN Legitymacja nr.105
Zainteresowania: orty gdańskie, monety Zygmunta III Wazy, XVII wiek w numizmatyce
|
Jak do mnie dojdzie to postaram się zrobić i wstawić tutaj zdjęcia ze zbliżeniem na ozdobnik 
|
|
|
|
|
|
|
Numizmat 21
Gość
|
Jak do mnie dojdzie to postaram się zrobić i wstawić tutaj zdjęcia ze zbliżeniem na ozdobnik  Będziemy czekać, ja na pewno 
|
|
|
|
|
|
|
Wojciech_Opioła
Rada Oficerów TPZN
Stały bywalec
 Poland
|
|
|
|
|
|
|
|
Wojciech_Opioła
Rada Oficerów TPZN
Stały bywalec
 Poland
|
2
|
|
|
|
|
|
|
cancan62
Triumwirat TPZN
Gaduła
 Canada
Zainteresowania: Polskie monety bite w mennicach pruskich od XVI w. Krol Stas i Batory.
|
Mala rzecz, a cieszy. Jeszcze raz gratuluje.
|
|
|
|
Wszystko przemija. Dzisiaj choinka, jutro kawal kija...Jacek
|
|
|
|