Aktualności:

• 09 Grudnia 2024, 08:30:43

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Autor Wątek: Co ja zbieram i ogólnie o filozofii zbierania  (Przeczytany 4044 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Stanisław

• Stały bywalec
Odp: Co ja zbieram i ogólnie o filozofii zbierania
« Odpowiedź #15 dnia: 22 Marca 2020, 08:27:26 »
Co do filozofii zbierania to może Ja się odniosę.
Niektórzy zbierają np. monety przez 20 czy 30 lat ,żeby mieć w/g ich mniemania jakieś tam , choć częściowo dodatkowe środki na starość.
Jeszcze inni kupują monety tylko które w/g cen rynkowych trafiają się względnie tanio.

Barnaba

• Rada Oficerów TPZN
  • Gaduła
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 22 Marca 2020, 09:45:43 »
Ciekawy filmik. Takie szczere wyznania są naprawdę cenne i pożyteczne, zarówno dla początkujących, jak i zaawansowanych, nawet jeżeli nie podziela się niektórych tez tam głoszonych. Ostatecznie każdy po latach świadomego kolekcjonowania ma swoją własną filozofię zbierania. Z pewnością jednak nie każdy o niej tak szczerze opowiada, jak Damian.   

Pozwolę sobie zauważyć, że podejście Damiana do biznesu numizmatycznego, jego aktywność internetowa i nie tylko, oraz zakres w jakim dzieli się on swoją wiedzą i przemyśleniami, jest niewątpliwie wzorem dla branży numizmatycznej! 

jmskelnik

• Członkowie TPZN
  • Gaduła
  • *
    • Historia ukryta w przedmiotach
« Odpowiedź #17 dnia: 22 Marca 2020, 22:40:31 »
Jerzy Stelmach, Uporczywe upodobanie. Zapiski kolekcjonera. W mojej ocenie pozycja obowiązkowa dla każdego kto chce zrozumieć co się dzieje w głowie kolekcjonera.

Link do wydawcy: http://www.bosz.com.pl/books/380/Uporczywe-upodobanie-Zapiski-kolekcjonera-Jerzy-Stelmach/a,400/

R E K L A M A
aukcja monet