Aktualności:

• 09 Grudnia 2024, 12:03:07

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Autor Wątek: Polowy u sasiadöw. Grafschafter Münzfreunde Börse 02.07.22 male sprawozdanie  (Przeczytany 989 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

behemot

• Stały bywalec
  • Ja, biedny facet.
Witam- Z braku zajetego czasu ( Renta) postanowilem zarzucic numizmatyczna wedke w stawie u sasiadöw, zanim zaczne polawiac w Berlinie na wiekszych wodach (World Mony Fair Berlin 2022). Wybralem sie na male spotkanie do Duisburga organizowane przez Grafschafter Münzfreunde Moers. Polöw dotyczyl 50 Pf. BDL 1949/1950- szczegölnie BDL 1950. W Hali bylo ok. 40-50 stanowisk. Niestety czas trwania gieldy byl jak dla mnie (Rencista) za krötki.(10-13) Co sprawilo, ze nie obeszlem wszystkich stanowisk. Z monet polskich byly drobne z WMG, ale w malym wyborze, pare z II RP ( 2 zl. Jadwiga, pare 10 Zl.) KP tylko w sladowych ilosciach, srednowieczye tylko u 2 handlarzy. Facit : jezeli ktos nastawil sie na polskie monety na malych gieldach w niemczech, to raczej odradzam. Co do mnie zakupilem to co szukalem- oszczedzajac w przypadku list cenowych ok. 150 Eur. a poröwnujac ceny z internetu to ok. 250 Euro.Koszty: lot ryanair katowice-dortmund i z powrotem w tym samym dniu 78 Zl. Dzieki uprzejmosci znajomych dojazd na gielde bez kosztöw. Wstep 3 Euro. Prezent dla znajomych 150 zl.Cos na zeba 15 Euro. Koszty razem : ok.70 Euro. Oszcednosc poröwnanie z listami :80 Euro, z internetem 180 Euro. Oczywiscie czasu roboczego tu nie uwzledniam (hobby). Uwazam wypad za udany. Zastanawiam sie o odwiedzeniu gieldy w wuppertalu. https://www.wuppertaler-muenzfreunde.de/jubilaeumsboerse/ . Pozdrawiam.

Ten watek nie ma jeszcze komentarzy.

R E K L A M A
aukcja monet