0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Dorzucę i swojego trojaka do tej dyskusji (nie spotkałem się do tej pory z tym określeniem, więc jak coś to je patentuję )
Prawdę mówiąc sam nie mam wyobrażenia o tym jak powinna wyglądać idealna ekspozycja numizmatyczna. Mam wrażenie, że numizmaty są bardzo niewdzięczne pod względem ekspozycji, ze względu na swoje niewielkie rozmiary i (w większości przypadków) monotonię i trudność (w odbiorze przez przeciętnego odbiorcę). ...
Cytat: jmskelnik w 14 Wrzesień 2022, 18:04:25Prawdę mówiąc sam nie mam wyobrażenia o tym jak powinna wyglądać idealna ekspozycja numizmatyczna. Mam wrażenie, że numizmaty są bardzo niewdzięczne pod względem ekspozycji, ze względu na swoje niewielkie rozmiary i (w większości przypadków) monotonię i trudność (w odbiorze przez przeciętnego odbiorcę). ...bylem na tej oto wystawie w Dallas: https://dma.org/art/exhibitions/cartier-and-islamic-art-search-modernity - przy niektórych klejnotach był film (rzutnik na ścianę) na którym pokazano jak doszło do ich stworzenia:- inspiracja- elementy- łączenie ...process produkcji i same monety zmienily sie bardzo na przestrzeni wieków - można wybrać po jednej z każdego okresu i przekazać to bardziej dla "ludzi" :-)
Za to próba odwiedzenia warszawskiego oddziału PTN to porażka. W drzwiach kartka, że nieczynne i numer telefonu, który jest wyłączony.