No, no Panowie. Naprawdę możemy mówić o sezonie, bo kolejne świetne zdobycze zapełniają wątek. Koledze turpis gratuluję i idealnego wstrzelenia się w początek strony i, już na poważnie, bardzo ciekawych nabytków. Nie będę oryginalny i również pochwalę Domicjana a podoba mi się on tym bardziej, że w podobnym czasie wpadł mi w oko podobny egzemplarz i mocno rozważałem zakup. Brawo. I Kolego Thorgal76 również bardzo ambitnie, natomiast chętnie zobaczyłbym te monety na ciut naturalniejszym zdjęciu, bo mam wrażenie, że kapsle i światło trochę tych możliwości poznawczych skradły a zakupy bardzo poważne
Do mnie tymczasem dotarła paczuszka z bardzo skromną sztuką (trochę w nawiązaniu do skromności dworu Antonia). Postanowiłem nabyć egzemplarz nieco poniżej swoich ostatnich standardów, żeby kiedyś móc wymienić ją na lepszą sztukę, ale nie zwlekać dłużej z zakupem Sesterca Faustyny. Do tej pory, ostatecznie środki szły na czcigodnego małżonka i kolegów a ten egzemplarz, choć o dość słabej powierzchni (i na dodatek chyba przetartej mocniej przez kogoś już współcześnie), przy niezłym portrecie i przyjemnym grubym krążku, też powinien przez pewien czas dać mi nieco frajdy.