Aktualności:

• 17 Września 2024, 21:27:34

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Autor Wątek: Sandomierz, Tarnobrzeg, Stalowa wola Gieldy staroci itp  (Przeczytany 1155 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

behemot

• Stały bywalec
  • Ja, biedny facet.
Sandomierz, Tarnobrzeg, Stalowa wola Gieldy staroci itp
« dnia: 19 Lutego 2023, 18:12:39 »
Wybieram sie w okolice Sandomierza ( w celu poszukiwania  ;) ) i mimo usilnych staran, nie moglem znalezc aktualnych informacji na temat terminöw gield staroci z glöwnym punktem oczywiscie monetarnym, na tym terenie. Moze ktörys z kolegöw wie cos na temat terminöw w tych okolicach z malym doradztwem- gdzie i kiedy no i typy co do mozliwosci rozsadnych sprzedawcöw gieldowych na tym terenie ? Z göry dziekuje !!!

behemot

• Stały bywalec
  • Ja, biedny facet.
Odp: Sandomierz, Tarnobrzeg, Stalowa wola Gieldy staroci itp
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Lutego 2023, 08:56:31 »
Wyglada na to, ze ten rejon to pustynia numizmatyczna ;D

Tuk Tukat

• Rada Oficerów TPZN
  • Gaduła
  • *
  • Legitymacja: TPZN nr.104
  • Stowarzyszenie: PTN o. Warszawa
  • Zainteresowania: Szelągi Księstwo Warszawskie
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Lutego 2023, 09:53:29 »
Wyglada na to, ze ten rejon to pustynia numizmatyczna ;D

Może i pustynia, ale proszę mi wierzyć na innych giełdach czy tych mniejszych czy większych też nic by Pan nie kupił.
Według tego co zaobserwowałem - przynajmniej z zakresu moich zainteresowań. To giełdy w Polsce się skończyły w 2020 r. Ostatnio to przeważnie oferowany jest złom, II RP w kosmicznych cenach i złom numizmatyczny (mam tu na myśli współczesne wyroby). Nie ważne czy to giełda na Warszawskim Kole, w Lublinie, Jarmark Dominikański czy WGK - na każdej jest podobnie.
Często miło wspominam stare czasy jak wyglądały giełdy 10-15 lat temu - ta obfitowość monet, tamte ceny, duża ilość sprzedawców. Obecnie mamy posuchę na rynku - odbija się to także na cenach walorów szczególnie tych pięknych, ale także na ilości  handlarzy.

« Ostatnia zmiana: 22 Lutego 2023, 09:56:37 wysłana przez Tuk Tukat »
Janek

behemot

• Stały bywalec
  • Ja, biedny facet.
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Lutego 2023, 22:58:47 »
Dziekuje za Info. Juz tu jestem. Z wywiadu srodowiskowego dowie
Dzialem sie, ze kazda sobote jest gielda staroci. Co do monet brak informacji. Jedynie to, ze handlarze wystawiaja towary przeddzien wieczorem i mozna tam o tej porze z latarka znalezc cos ciekawego.

R E K L A M A
aukcja monet