Prosty i od dawna znany sposób rozwiązuje problem - "strzelec" zwany również "snajperem"
Jak? Po przebiciu w ostatniej minucie wznawia licytację...
OK, gdy używam strzelca to nie siedzę i nie śledzę co się dzieje z ofertami. Strzelec głupieje gdy przedłużają licytację?
On nie głupieje. Po prostu obowiązuje inny system niż na zwykłym allegro. Już koledzy tłumaczyli, ale spróbuję.
1. Cena wywoławcza 50 zł
2. Pana limit na wydatki i oferta w licytacji 150 zł
3. Cena sprzedaży (przy założeniu, że jest pan jedynym licytujacym) =150 zł
Dodatkowo każda oferta składana w ostatniej minucie wydłuża czas licytacji o 5 minut. Allegro musiało konsultowac cały ten system z pacjentami oddziałów psychiatrycznych z całej Polski.
Czułem, że mam rację, ale dla potwierdzenia przejrzałem archiwum mojego "strzelca". Od marca 2022 wygrałem na A.Lokalnie 4 licytacje z wykorzystaniem "strzelca" (nie licytuję tam inaczej bo to, i tu się zgadzam, jakaś aberracja).
Wyniki podaję w postaci: mój limit/cena zakupu - 51,77/41,00 87,77/81,00 29,77/27,50 61,71/41,00.
Możliwe, że w ostatnim roku nastąpiły jakieś zmiany (był okres, że strzelec nie działał na a.lokalnie w ogóle), albo wyciągnęliście Panowie zbyt daleko idące wnioski opierając się tylko na instrukcji Allegro:)
Moja wątpliwość dotyczyła sytuacji gdy "strzelec" wchodzi do akcji na 3 sekundy przed końcem. Aukcja zostaje przedłużona i zakładając, że strzelec nie osiągnął jeszcze limitu, czeka, i ponownie licytuje 3 sekundy przed końcem. Tak jest racjonalnie ale nie sprawdzę tego w archiwum, dlatego pytałem czy głupieje
Wysłałem zapytanie w tej sprawie do serwisu mojego "strzelca", jak dotąd nie otrzymałem odpowiedzi.