Aktualności:

• 07 Grudnia 2024, 03:01:11

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Autor Wątek: Roma Numismatics zaprzestaje działalności  (Przeczytany 2952 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

borsuk1977

• Rada Oficerów TPZN
  • Gaduła
  • *
  • Nemo est mortalium, qui sapiat omnibus horis
Odp: Roma Numismatics zaprzestaje działalności
« Odpowiedź #15 dnia: 10 Maja 2024, 17:19:08 »
W UK zawsze przesyłali DHLem lub ewentualnie FEDEXem za 15 funtów, do wartości mniej więcej 1000 funtów. Najwyraźniej w związku z tym że padli, to teraz mają za przeproszeniem "wywalone".
TPZN nr 46
Pozdrawiam Paweł

Barnaba

• Rada Oficerów TPZN
  • Gaduła
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 14 Maja 2024, 07:06:33 »
W UK zawsze przesyłali DHLem lub ewentualnie FEDEXem za 15 funtów, do wartości mniej więcej 1000 funtów. Najwyraźniej w związku z tym że padli, to teraz mają za przeproszeniem "wywalone".

Tak, ostatecznie skasowali 15 GBP za przesyłkę DHLem do znajomego kolekcjonera na terenie UK, który zgodził się mi pomoc w dalszej przesyłce do Polski. Roma Nie obciazyla mnie kosztami ‘pakowania’ przesyłki w wysokości 16 GBP, o których mowa na ich stronie. Więc na szczęście wyszlo w miarę znośnie, chociaż ostatecznie będę mógł to powiedzieć dopiero jak monetka fizycznie do mnie dotrze.

nosfer3

• Stały bywalec
    • Probusy
« Odpowiedź #17 dnia: 14 Maja 2024, 09:51:31 »

Tak, ostatecznie skasowali 15 GBP za przesyłkę DHLem do znajomego kolekcjonera na terenie UK, który zgodził się mi pomoc w dalszej przesyłce do Polski. Roma Nie obciazyla mnie kosztami ‘pakowania’ przesyłki w wysokości 16 GBP, o których mowa na ich stronie. Więc na szczęście wyszlo w miarę znośnie, chociaż ostatecznie będę mógł to powiedzieć dopiero jak monetka fizycznie do mnie dotrze.

Dobrze że udało się dopiąc temat i wyjść z tego bagna w miare rozsądny sposób

Barnaba

• Rada Oficerów TPZN
  • Gaduła
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 10 Czerwca 2024, 12:32:39 »
Dzisiaj w końcu niesprzedana przez świętej pamięci Roma Numismatics monetka do mnie dotarła. Koszty odprawy celnej ograniczyły się do 8,5 złotych, więc dramatu nie ma. Można zatem zamknąć rozdział współpracy z Roma Numismatics. Mam nadzieję, że pozostałym Kolegom też udało się wszystko odzyskać i rozliczyć.       

R E K L A M A
aukcja monet