Aktualności:

• 05 Listopada 2024, 05:10:48

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Autor Wątek: Srebrne lustrzanki z patyną  (Przeczytany 2031 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kotek555

• Członkowie TPZN
  • Stały bywalec
  • *
Odp: Srebrne lustrzanki z patyną
« Odpowiedź #15 dnia: 02 Lipca 2024, 20:26:48 »
Ale ja o 5zl Konstytucja mówie, a nie o Nike...
Za ta pierwsza trzeba bylo zaplacic odpowiednio wiecej w sklepiku numizmatycznym przy MW

Tak, ale nie 30-krotną wartości jak w przypadku Hubala, w kruszcu ponad 2 razy więcej...

patrykoz

• Stały bywalec
« Odpowiedź #16 dnia: 04 Lipca 2024, 10:19:23 »
Ale ja o 5zl Konstytucja mówie, a nie o Nike...
Za ta pierwsza trzeba bylo zaplacic odpowiednio wiecej w sklepiku numizmatycznym przy MW

Tak, ale nie 30-krotną wartości jak w przypadku Hubala, w kruszcu ponad 2 razy więcej...
Jeżeli narzeka Pan na dwa razy wieksza cene wzgledem kruszcu (do czego ma Pan w pełni prawo) to 99 lat temu mielibyśmy identyczną sytuację :) Nie zapłacilby Pan 15zł za 5zł Konstytucja.
Nie bronie złomu i świecidełek, ale nie podoba mi się wybiórczość i podwójne standardy czym jest złom a czym nie jest.
Tematu donatyw nawet nie chcę przytaczać - chociaż tutaj sytuacja i okolicznosci wybijania sa inne. No i skala cen, oraz rzadkosci też inna :)

nosfer3

• Stały bywalec
    • Probusy
« Odpowiedź #17 dnia: 04 Lipca 2024, 18:35:03 »
Patryku jak widać historia zatacza koło.Odnoszę wrażenie że wtedy i teraz tocza nas te same problemy z tym że obecne "świecidełka" to już masowy proceder rozpedzający się w temacie jak najwięcej,jak najdziwniej byleby  znalazło nabywce po cenie wielokroć.
I żeby nie było że się dystansuje od tematu to sam kiedyś popełniłem zakup kompletu srebrnych piątek kolekcjonerskich które nawiasem pisząc leżą u mnie i czekaja na nie wiem co.

Pozdrawiam Maciej

patrykoz

• Stały bywalec
« Odpowiedź #18 dnia: 08 Lipca 2024, 00:02:26 »
Zgadzam sie - teraz mamy masową produkcję kiepskich "walorów". Natomiast idea jest caly czas taka sama

R E K L A M A
aukcja monet