Strona główna | Forum | Artykuły | Galeria | Kalendarz
TPZN - Forum numizmatyczne
Aktualności:
 
*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
18 Listopad 2017, 09:04:17


Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji


Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Mój ulubiony drink  (Przeczytany 10049 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Orpio
Członkowie TPZN
Gaduła
*
Poland Poland

Legitymacja: TPZN nr 029
Zainteresowania:
Cesarstwo Rzymskie, Judea, Sasanidzi

Wiadomości: 1 359



Zobacz profil
« : 09 Sierpień 2008, 23:14:37 »

Myślę, że każdy ma taki. Może warto się nim pochwalić, polecić innym. Do moich ulubionych należy coś takiego:

whisky (polecam Chivasa)
amaretto
sok z cytryny
lód

Proporcje zależą od tego jak mocny chcemy mieć drink. Warto zaznaczyć, że sok z cytryny ma zneutralizować słodkość amaretto. Podawać w szklance do whisky. Polecam!

Zapisane

Orpio
były Sekretarz IV Triumwiratu TPZN
TPZN nr 029
okejos
Członkowie TPZN
Gaduła
*
Poland Poland

Legitymacja: TPZN nr 059

Wiadomości: 2 692



Zobacz profil
« Odpowiedz #1 : 26 Marzec 2011, 13:18:10 »

hehe ja preferuję whisky + campari+ limonka i lód... woczywisciew whisky nie starsze jak 6 lat bo te starsze to grzech mieszać. a picie whiky z colą to wołanie o pomste do nieba
Zapisane

Tempora mutantur, et nos mutamur cum illis
petroniusz15
Członkowie TPZN
Gaduła
*
Poland Poland

Legitymacja: TPZN nr 052

Wiadomości: 2 032


tam dom twój gdzie serce twoje


Zobacz profil
« Odpowiedz #2 : 26 Marzec 2011, 15:33:56 »

jeśli już whyski , to chiwas lub 12 lat balantines z lodem i kropeką cytryny
a jak co innego to może tak gin+parę kropel blu curacao i tonik ale najlepiej schweps i oczywiście 2 kostki lodu
pozdrawiam
wiesiek Mrugnięcie
Zapisane

pomorze średniowieczne z krzyżactwem , polska królewska , prl obiegowe, IIrp obiegowe
członek TPZN nr 52
Omnes
Członkowie TPZN
Stały bywalec
*
Poland Poland

Legitymacja: TPZN nr 056
Zainteresowania:
Rzym Licyniusz

Wiadomości: 475



Zobacz profil
« Odpowiedz #3 : 22 Czerwiec 2011, 18:06:31 »

Jesli chodzi o whisky to pijam Tulamore dew z lodem i cytryna

Ostatnio przypadl mi do gustu Jagermeister z lodem - mniam Chichot
Zapisane

------------------------LICYNIUSZ------------------------

TPZN nr 056

Manusk
Użytkownik
**
Poland Poland

Zainteresowania:
Technika

Wiadomości: 16


Zobacz profil
« Odpowiedz #4 : 16 Kwiecień 2017, 19:30:32 »

Czysty spirytus pół litra ,1 szklanka wody przegotowanej ,chłodnej , kilka daktyli ,ok 20 ziaren kawy ,parę rodzynek ,setka spirytusu z rozcieńczonymi 3 łyżkami cukru trzcinowego i malutka skórka z pomarańcza -niech postoi ok 2 tygodni i potem odlać setę ,doprawić tonikiem i łyżeczką miodu i popijać Uśmiech Te ,tak zwane whisky nawet z najwyższej półki ,przy tym specjale śmierdzi obornikiem i drożdżami :)Smacznego
Zapisane
karolinka777
Nowy użytkownik
*
Poland Poland

Zainteresowania:
Religijne

Wiadomości: 6


Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #5 : 04 Wrzesień 2017, 21:09:11 »

Mohito
Zapisane
cancan62
Triumwirat TPZN
Gaduła
*
Canada Canada

Zainteresowania:
Polskie monety bite w mennicach pruskich od XVIw. Krol Stas i Batory.

Wiadomości: 2 565



Zobacz profil
« Odpowiedz #6 : 07 Wrzesień 2017, 12:47:17 »

Dla mnie żadnych kolorowych. Sorry ale whisky czy brandy za bardzo trącą mi bimbrem. Nawet te sędziwe.
Ostatnio tylko Belvedere z zamrażarki, może być z sokiem cytrynowym, ale nie musi. Poza tym, mam jeszcze flaszkę limoncello z Capri na deser.
Zapisane

Wszystko przemija. Dzisiaj choinka, jutro kawal kija...
Jacek
Tuk Tukat
Członkowie TPZN
Stały bywalec
*
Poland Poland

Stowarzyszenie:
Legtymacja TPZN nr.104
Zainteresowania:
Polska Królewska obecnie drobnica ZW III , Księstwo Warszawskie, II RP

Wiadomości: 219



Zobacz profil
« Odpowiedz #7 : 07 Wrzesień 2017, 14:08:15 »

Tymbark Ferment  Cool
Zapisane

Janek
cancan62
Triumwirat TPZN
Gaduła
*
Canada Canada

Zainteresowania:
Polskie monety bite w mennicach pruskich od XVIw. Krol Stas i Batory.

Wiadomości: 2 565



Zobacz profil
« Odpowiedz #8 : 07 Wrzesień 2017, 15:16:42 »

Tymbark Ferment  Cool

Frument? Katz, pamietam!
Zapisane

Wszystko przemija. Dzisiaj choinka, jutro kawal kija...
Jacek
Korczaszko
Stały bywalec
***
Poland Poland

Zainteresowania:
Ojciec i Syn (Zygmunt I i II) Destrukty

Wiadomości: 359



Zobacz profil
« Odpowiedz #9 : 04 Listopad 2017, 18:36:56 »

Zmrożona wódka Grey Goose lub burbon (jakikolwiek whiskey) w szklaneczce, temperatura pokojowa. TRADYCYJNY, żaden honey czy inne wynalazki!!!!!!
Zapisane

Człowiek uczy się całe życie, rodzi się głupi a umiera głupszy Uśmiech
modsog
Stały bywalec
***
Poland Poland

Zainteresowania:
XX wiek + monety SIGIS III DG

Wiadomości: 245



Zobacz profil
« Odpowiedz #10 : 05 Listopad 2017, 00:28:46 »

Nie wiem, nie znam się prosty człowiek jestem.
Ale jeśli chodzi o drinki to preferuję jeden, sprawdzony jeszcze z czasów szkolnych (bardziej liceum nie podstawówka, do gimnazjum nie chodziłem hehe):
Gin lubuski (oryginalny, nie jakiś tam limonkowy) + cola. Najlepiej oba zmrożone bez kostek lodu, bo belątają się i rozcieńczają to co najistotniejsze.
Wady: Jedzie choinką. Generalnie to jałowcem ale nie każdemu pasuje. Ja to uwielbiam.
Zalety: Pachnie iglakami. Poza tym wchodzi jak w masło, bo niezależnie od proporcji nie czuć alkoholu. Aha i wysokosprawny detektor w postaci żony nie wyczuje. No, chyba, że objawy są ewidentnie pospożyciowe.

Poza tym lubię własnoręczne produkty w postaci:
A) Nalewek
- pigwowa
- aroniowa
- wiśniowa
- śliwkowa (tylko z węgierek)
- malinowa (jeszcze nie piłem więc nie wiem co to za ustrojstwo wyszło)
Generalnie standard: owoce obrane, pociachane zalewamy roztworem spirytusu i wódki (no, dobrze, żeby miał ok. 50-60%). W przypadku pigw najpierw miesiąc trzymałem zasypane cukrem a z aronii zrobiłem sok w sokowniku po czym dodałem trochę liści wiśni.

B) Piwa ale to już za dużo pisać.
Zapisane
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Numizmatyka - linki do stron | Najlepsze strony numizmatyczne
Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines

Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS! Dilber MC Theme by HarzeM