Aktualności:

• 07 Października 2024, 19:07:18

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Autor Wątek: Trojak węgierski  (Przeczytany 6564 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mike79

• Stały bywalec
Trojak węgierski
« dnia: 03 Marca 2011, 18:32:40 »
Witaj Kolegów, zwracam się do Was z prośbą, znajomy zaoferował mi trojaka do kupienia, dopiero zaczynam rozpoznawać polskie trojaczki a ten mój znajomy pokazał mi węgierskiego i zdębiałem całkowicie, niestety nie mam zdjęć, ale postaram się go opisać jak najlepiej: trochę poszperałem w necie na pewno jest jest to trojak Stefana Bocksaya, data 1606, bardzo podobny jest do trojaków polskich nawet legenda jest prawie taka sama :GROS.ARG  TRIP.REGNI  HUNGAR. 1606 trzy herby na górze nad nimi rzymska III, wizerunek władcy ładnie wybity prawy profil; legenda STEPH.DG.HUN.TRAN.FETSICC. Stan według mnie III niestety całość psuje dziura przechodząca przez jeden z herbów i popiersie władcy z drugiej strony. Cena jaką woła za niego to 200 złotych. Moje pytanie czy warto dać za niego tyle, nie chcę go trzymać dla siebie tylko puścić w dalszy obieg z zyskiem jeśli na takowy miałbym szansę 8)
Pozdrawiam Michał

lukaszb22

• Stały bywalec
Odp: Trojak węgierski
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Marca 2011, 18:41:05 »
coś takiego
http://www.wcn.pl/fmi/xsl/pl/search/browserecord.xsl?-lay=web&-recid=773102&-find=-find

tu masz więcej popatrz i porównaj sobie , ale jak nie jesteś w tym temacie to poco się w niego pchać (można łatwo się przejechać).

http://www.wcn.pl/fmi/xsl/pl/search/recordlist.xsl

widzę , że link nie działa wpisz Stefan Bocskai 1606 i masz tam kilka pozycji :)
« Ostatnia zmiana: 03 Marca 2011, 18:44:45 wysłana przez lukaszb22 »
Są tacy ludzie do których chce się czasem podejść i zapytać, jak im się udaje żyć bez mózgu.

mike79

• Stały bywalec
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Marca 2011, 19:13:14 »
tu masz więcej popatrz i porównaj sobie , ale jak nie jesteś w tym temacie to poco się w niego pchać (można łatwo się przejechać).

Ja się nigdzie nie pcham  ;D, dlatego własnie napisałem tego posta żeby nie narobić głupot, zawsze jest nadzieja że w końcu wpadnie ta R8 lub inna za którą będę mógł kupić to czego mi brakuje w mojej kolekcji choćby to  :-*
http://img38.imageshack.us/img38/6766/niket.jpg
Trojak węgierski

Pozdrawiam Michał

lukaszb22

• Stały bywalec
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Marca 2011, 19:22:53 »
Mniej więcej taka szansa ,że wpadnie R8 jak taka , że ktoś Ci nike 32 przyniesie  ;)

Ale jak to mówią kto nie ryzykuje ten nie .... :P
Są tacy ludzie do których chce się czasem podejść i zapytać, jak im się udaje żyć bez mózgu.

mike79

• Stały bywalec
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Marca 2011, 19:34:49 »
Mniej więcej taka szansa ,że wpadnie R8 jak taka , że ktoś Ci nike 32 przyniesie  ;)

Ale jak to mówią kto nie ryzykuje ten nie .... :P

Najważniejsze jest optymistyczne podejście do sprawy, najwyżej jak nikt nie przyniesie to sam ją sobie wykopię z ziemi ;).
Pozdrawiam Michał

R E K L A M A
aukcja monet