Aktualności:

• 07 Października 2024, 20:12:40

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Autor Wątek: RafalPD  (Przeczytany 5985 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

RafalPD

• Nowy użytkownik
  • *
RafalPD
« dnia: 19 Grudnia 2008, 00:01:47 »
No to czas na debiut tutaj.

Pochodzę z D. Śląska, na stałe mieszkam w Irlandii (przynajmniej do czasu). Z monetami rozpocząłem przygodę w tym roku ale tak mnie wciągnęło ze z kolekcjonera stałem się półkolekcjonerem półinwestorem (z sukcesami i porażkami jak to zwykle bywa)

Cel kolekcjonerski : Pełna kolekcja srebrnych monet III RP i Białorusi
Cel Inwestycyjny : zarobić na cel kolekcjonerski (poprzez import monet zagranicznych i inwestycje w polskie lustrzanki)

Shiver

• Stały bywalec
Odp: RafalPD
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Grudnia 2008, 00:13:20 »
Chyba nie rozejrzałeś się zbytnio po forum zanim to napisałeś... więc za chwilę zaczniesz być sprowadzany na "dobrą drogę" :)
Pozdrawiam,
Krzysiek

bobi68

• Członkowie TPZN
  • Stały bywalec
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Grudnia 2008, 00:14:34 »
Witaj . Co do celu kolekcjonerskiego - kosztowny, nawet bardzo :)Ale jeżeli bawi Cię kolekcjonowanie tych monet - życzę powodzenia i wytrwałości. Chciałbym tylko uprzedzić,że w gronie forumowiczów niewiele znajdziesz "pokrewnych dusz". Większość z nas interesuje się starszymi monetami, a PRL to wręcz "świeżyzna" :D Pozdrawiam i zapraszam do regularnego odwiedzania forum.
Pozdrawiam,Robert
TPZN 031

nabializm

• TPZN 005
  • Członkowie TPZN
  • Gaduła
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Grudnia 2008, 09:06:52 »
Witamy,

Miło nam, że odważyłeś się zarejestrować i przedstawić w skrócie co Cię interesuje. Co prawda trudno mi mówić na te kolekcjonerskie srebra, że są to monety... no cóż, dla mnie to biżuteria. Współczesne blaszki jakoś do mnie nie przemawiają, nie mają dla mnie duszy. Stara blaszka, to moneta w którą wrosła dusza historii, przesiąkła magią minionych wieków, no ale to moje zdanie. Może kolega opowie nam dlaczego właśnie takie cuda kolekcjonuje, i to w dodatku ze srebra?

Prezes TPZN 005 w stanie spoczynku
- Maciej Nabiałek

bobi68

• Członkowie TPZN
  • Stały bywalec
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Grudnia 2008, 22:14:55 »
Nie miałem zamiaru nikogo straszyć :) Że zbieranie nowego srebra jest kosztowne - o tym kolega Rafał już się pewnie przekonał ;).Że na forum większe zainteresowanie wzbudzają starsze blaszki - przekona się niebawem :D, a że jesteśmy tolerancyjni i nikogo nie skreślamy - to też szczera prawda ;D
Pozdrawiam
Pozdrawiam,Robert
TPZN 031

R E K L A M A
aukcja monet