Witajcie,
Jak się luźno zrobiło ostatnio na forum, czyżby kryzys dopadł wszystkich tu obecnych? Może już dość tej zimy macie Drodzy Koledzy? Tak sobie wspominam jak ten bałagan zaczęliśmy tworzyć. Marek (harpsycho) pamiętnego dnia 26 lutego 2007, ogłosił manifest na forum e-numi... tworząc TPZZ, który z czasem przerodził się w TPZN. Miło jest powspominać te czasy szum jaki się zrobił, wokół nas. Pierwsze wybory do triumwiratu:
Prezes - Kol. harpsycho
Wiceprezes - Kol. wojtekb4
Sekretarz Triumwiratu - Kol. -CHROBRY-
moje stanowisko dopiero na 4 miejscu.
Losy potoczyły się tak, że kolega Chrobry odszedł z triumwiratu, z jedynie mu znanych powodów. Marek wprowadził moją osobę na miejsce sekretarza, tak więc wciągnął mnie w ten bałagan mistrzów. Już za niecały miesiąc kolejne wybory, ciekaw jestem jak się w to zaangażujemy, czy będzie to z takim samym zawzięciem jak na początku zaistnienia... Zobaczcie, nie ma starej gwardii, zostały pozytywne wspomnienia, po przyjaciołach
Wojtku dziękuję za spotkania w realu, to właśnie za moją prośbą zapoczątkowaliśmy spotkania na Elektoralnej 12, spotykaliśmy się w doborowym towarzystwie, wraz z Etiene, Vdn, i nowymi kolegami z forum... oglądaliśmy zbiory monet, głównie greckich, jakie przynosił w klaserach Wojtek, oglądaliśmy książki, które targałem ze sobą by inni mogli spojrzeć na nie. Miłe wspomnienia, ciekawe dyskusje... pamiątkowe zdjęcia. Dwa lata już istniejemy, przez ten czas stworzyliśmy mocną ekipę, nie tylko członków TPZNu, przyjęliśmy w swoje progi ludzi z pasją i dużą wiedzą numizmatyczną jak i historyczną. To właśnie dzięki czynnemu udziałowi na forum, budujemy, kształtujemy świadomość kolekcjonerów. Tworzymy kawał dobrej historii. Mam nadzieję, że dalej chcecie uczestniczyć w tym bałaganie, głosić słowa naszego patrona: Tadeusz Kałkowski pisał, że najwyższy czas odróżnić kolekcjonerów monet obiegowych od kolekcjonerów medali! Przed kolekcjonerami medali otworzył się w ostatnim 10-leciu nowy piękny dział "monet próbnych i nibyobiegowych" bitych w krótkich seriach, a przez to kosztownych (...). Oddzielmy nareszcie numizmatykę od medalistyki, a odzyskamy wewnętrzny spokój zbieracki, burzony obecnie nagminnie przez niewczesne i źle skierowane pożądania (...). Zastanówmy się nad naszymi możliwościami kompletowania tych okazów (...). Zbierajmy monety tylko "naprawdę obiegowe"!
Koledzy Marku, Chrobry, zaglądajcie do nas na forum, wierzę, że znajdziecie czas!
Do usłyszenia